Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Samhällsvetarprogram

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Om utbildningen

Samhällsvetenskap är studiet av människor i samverkan - att upptäcka, förklara och förstå konsekvenserna av människors agerande i samverkan med varandra och omgivningen. Inom samhällsvetarprogrammet i Uppsala kan du bygga upp den utbildning som passar just dina intressen och mål. Efter en grundkurs där du lär dig ett samhällsvetenskapligt arbetssätt och metodik kan du fördjupa dig inom flera samhällsvetenskapliga ämnen.

Genom ditt val av kurser och fördjupning skaffar du dig en utbildning som efterfrågas av företag, organisationer och offentlig verksamhet. Kurser i ekonomi kombinerade med språk kan vara lämpliga för dig som vill inrikta dig mot internationell verksamhet. Beteendevetenskap och kommunikation kan vara en lämplig kombination om du vill arbeta med personal- och utbildningsfrågor. Att förstå problematiken kring fördelningsfrågor, markanvändning och demokrati är då viktigt, varför samhällsgeografiska och statsvetenskapliga kurser kan vara lämpliga.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med ett samhällsvetenskapligt ämne som huvudområde.

Samhällsvetare arbetar ofta med ekonomiskt eller ekonomiskt/statistiskt arbete, planering, utvärderings- och analysarbete, organisations- och personaladministration samt marknadsföring. Programmet kan vara inkörsporten till samhällsvetenskaplig forskarutbildning och forskning.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights