Visa studentum.se som: Mobil

Psykologi

Odder Højskole
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Odder
14-21 veckor
Heltid
Sök om statens utbildningsstöd
Danska

Psykologi

Läs en utbildning som blandar psykologi och konst

Är du intresserad av psykologi? Har du även ett stort konstintresse och är kreativt lagd? Odder Højskole i Danmark erbjuder utbildningen psykologi och kreativitet där du får möjlighet att skapa med hjälp av psykologi.

Psykologin ger dig en större förståelse av dig själv och din egen personlighetsutveckling. Du får en grundläggande förståelse av den mänskliga tanken, känslan och beteendet. Undervisningen föregår i en levande och livsbekräftande social miljö. Tillsammans med andra som delar samma intresse för medvetandet och livsvillkor, får du en inblick i den mänskliga tillvarons dimensioner.

Psykologi

En blandning av psykologi och kreativitet

Teori, debatt och upplysning ingår i kursen, som också bygger på att bearbeta fördomar- dina egna och andras. Därför blir du konfronterad med en rad existentiella och etiska frågeställningar. Som kursdeltagare utvecklar du personliga kompetenser och kvalificerar dig till livet: som medborgare, som undervisare, som sundhetsarbetare, läkare, sjuksköterska, psykolog eller som medarbetare inom det socialpedagogiska området.

I utbildningen ingår följande:

Allmän Psykologi 

Allmän psykologi passar dig som vill veta mer om hur vi människor tänker, känner och reagerar, och som dessutom önskar att uppnå en större självförståelse. Under kursen arbetar vi med barndom och uppväxt, med existentiella frågeställningar och kommunikation samt med förälskelse, kärlek och parförhållande. Du får ta del av konkreta exempel från psykoterapin och genom kursen skiftar det mellan klassundervisning, praktiska övningar, utbyte av erfarenheter och grupparbete.

Klinisk Psykologi

Problemställningen mellan det normativa och avvikelse är i centrum i den här kursen. Du får inblick i andra människors livsvillkor och insikt i bland annat personlighetsstörningar och psykiska men. Du får titta närmre på de svårigheter var och en kan ha med utvecklingen av den personliga identiteten.

Vi belyser hur mindervärdeskomplex och känslor av otillräcklighet påverkar medvetandet, och hur det leder till att vi skapar falska bilder av verkligheten, hur yttre och inre motstånd leder till att vi förlorar kärleken till sanningen och ersätter den med en försmak för det oäkta. Du kikar på hur du kan ändra uppfattning och kognition och därigenom bli bättre på att behandla varandra på ett mer mänskligt och lämpligt sätt.

Kreativitet & Form

Tillsammans tar vi utgångspunkt i förståelsen av den moderna människans position i en värld i rasande utveckling. Konkret så använder vi upplevelsen av kreativa konstnärer, deras verk och visioner som inspirationskälla. Du arbetar med att hitta ett personligt uttryck för dina uppfattningar av de bilder, former och färger du ser hos konstens mest spännande mästare. Du får en överblick över konstnärliga personligheter, biografin och idéhistorien. Du blir insatt i olika uttrycksformer och lär de nödvändiga teknikerna för att måla, teckna och modellera själv. Du får möjlighet att prova dina färdigheter med de olika uttrycksmedlen akryl, krita, kol, tusch, blyerts, lera, vax, metall och gips.

Idéen är att utveckla ditt personliga uttryck och din talang. Psykiska fenomen kan självklart förstås på det intellektuella planet, men här får du möjlighet att använda din sensoriska apparat och dina upplevelser för att förstå vad vi som människor innehåller.

Utöver huvudämnena erbjuder inriktningen en rad valbara ämnen så som “Dynamisk Psykologi”, “Kommunikation” och “Krispsykologi”, men du kan också välja att komplettera psykologikurserna med något av de mer än 50 ämnena på Odder Højskole.

För mer information om Psykologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För information om ansökan och behörighet vänligen fyll i en intresseanmälan.

Examen & Intyg

Intyg.

Kostnader

Höstterminen 2019:

Boende kostar 1345/1495 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Vårterminen 2020:

Boende kostar 1445/1595 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Innan du börjar studera måste du betala 1 500 DKK i medlemsavgift. När du kommer till skolan får du betala 2 000 DKK för material under hela din studietid, inklusive sångbok, elevfoto och internet.

Boendet är dubbelrum med eget badrum, du tar själv med dig lakan, kudde, täcke och handdukar. 

Odder Højskole

Odder Højskole

En dansk folkhögskola- mitt i framtiden

Världens alla hörn känns närmare idag. Ett överflöd av bilder och historier strömmar ut till oss från hela jorden. Kulturer blandas, nya uppfinningar förvånar och möjligheterna för varje person har aldrig varit större. Vi står så att säga mitt i...


Läs mer om Odder Højskole och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Psykologi

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Psykologi från Odder Højskole, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner