Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i nationalekonomi

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Masterprorammet i nationalekonomi rustar dig för en spännande och betydelsefull karriär inom analys och utredning. Utbildningen är konsekvent rankad som ett av de bästa ekonomiprogrammen i Sverige och erbjuder möjligheter till specialisering och utbytesstudier. Utbildningen ger en solid grund i ekonomisk teori, statistik, miljöekonomi och ekonometri. Du lär dig förstå och utvärdera ekonomisk politik och får spjutspetskompetens gällande analys av data från verkligheten. Under utbildningens gång får du besöka potentiella arbetsgivare och du får kontakter på en institution som bedriver framstående forskning inom en rad områden. Framtida arbetsgivare kan vara så väl myndigheter, utredningsinstitut, banker, större företag som internationella och nationella organisationer.

Första terminen består av kurser i mikro- och makroteori och analytiska metoder. Andra terminen ägnas åt kurser i statistik, ekonometrisk teori och tillämpad ekonometri. Tredje terminen kan du välja bland ett stort antal kurser i nationalekonomi och andra ämnen. Fjärde terminen skrivs en uppsats om 30 högskolepoäng (hp).

Programmet ges i Uppsala. Undervisningen sker på engelska. Programmet leder till en filosofie masterexamen med nationalekonomi som huvudområde. Utbildningen ger behörighet till forskarutbildningen i nationalekonomi.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp med 60 hp nationalekonomi. Därutöver krävs 15 hp statistik (eller närliggande ämne).Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights