Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i materialvetenskap

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Materialvetenskap är grunden för innovationer och prestationer inom många områden, från medicin till teknik och samhälle. Du får fördjupa dig i hur material byggs från grunden, vilka egenskaper de har, hur de används och hur du designar, modifierar och tillverkar material i olika forskningslabb. Dagens utmaningar inom energisektorn och i råvaruförsörjningen ställer ökade behov av utveckling av material och teknologier ur ett hållbarhetsperspektiv. Unikt för programmet är de två projektkurserna, som gör att du kan få kontakt med toppforskare inom den del av materialvetenskap som intresserar dig. Masterprogrammet i materialvetenskap förbereder dig för att bli framtidens materialvetare både i Sverige och internationellt, med en bred och spetskunskap om materialvetenskapens roll i samhället samt materialens struktur och egenskaper.

Institutionen för fysik och astronomi samt Institutionen för kemi vid Uppsala universitet har världsledande forskning inom materialvetenskap och är värd för tvärvetenskaplig och forskningsinriktad utbildning i materialvetenskap. Masterstudierna är förlagda till Ångströmlaboratoriet, som är ett av Europas mest avancerade laboratorier för materialvetenskap.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med materialvetenskap som huvudområde.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 75 hp fysik eller 75 hp kemi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights