Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i antikens kultur och samhällsliv

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Masterprogrammet i antikens kultur och samhällsliv vänder sig till dig som vill ha en fördjupad kunskap om den antika grekisk-romerska världen genom en kombination av materiella och textuella källor. Programmet ger dig förmågan att göra avancerade analyser och planera stora projekt. Du utvecklar även avancerade färdigheter som att granska och utvärdera olika typer av källmaterial och påståenden. Du har även möjlighet att under fem eller tio veckor göra praktik inom en relevant yrkesmiljö, såsom museer, arkiv, vid våra utländska institut eller andra kulturvårdande verksamheter.

En examen från den avancerade nivån gör dig behörig att bli antagen till forskarutbildningen i antikens kultur och samhällsliv. Våra tidigare studenter arbetar som arkeologer, arkivarier, museiintendenter, museipedagoger, utredare hos kommun och stat, biståndsarbetare, reseledare, guider, kulturskribenter, och som forskare och lärare på universitet.

Programmet leder till en filosofie masterexamen med antikens kultur och samhällsliv som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Så ansöker du

Kandidatexamen med antikens kultur och samhällsliv som huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights