Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i speldesign och grafik

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Gotlands Län

Om utbildningen

Kandidatprogrammet i speldesign och grafik ger dig de verktyg och färdigheter som du behöver för att kunna förstå och arbeta med spel på en professionell nivå. Programmet är specialiserat på spelgrafik, som inleds med 2D-datorgrafik för att sedan fortsätta med 3D-datorgrafik. Utbildningen varvar praktisk spelutveckling i projektform med teoretiska kurser inom speldesign och grafik.

Inom speldesign utforskas teorier och metoder i speldesign, spelutveckling och spelanalys. Som speldesigner behöver du goda kommunikativa färdigheter både för att samarbeta väl med ditt arbetslag och för att kunna designa spelarens upplevelse. Utbildningen innehåller därför kommunikativ träning som utvecklar och stärker din förmåga att uttrycka dig såväl muntligt och skriftligt, som i bild och spel. Programmet ges i Visby.

I grafikkurserna får du lära dig att producera grafik för 2D- och 3D-spel. Teoretisk och konstnärlig kunskap kombineras med andra praktiska och tekniska färdigheter som krävs för spelutveckling. Den fullständiga utvecklingsprocessen behöver normalt insatser av många yrkesroller såsom speldesigners, grafiker, producenter, testare och programmerare. Därför kommer du som grafiker också att få träna på att samarbeta i produktionsteam, vilket är särskilt viktigt i mångsidiga, och i branschen ofta internationella, spelutvecklingsprojekt. Du kan exempelvis ägna dig åt animation (2D och 3D), Motion Capture, användargränssnittsdesign (UI), eller andra specifika delar av spelutvecklingsprocessen.

 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights