Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vill du utveckla ny teknik som förbättrar människors livsvillkor? Det kan gälla att utveckla enzymer som kan användas för att omvandla avfall till användbara material, analysera stora mängder DNA-sekvenser från patienter för att förstå sjukdomar, eller optimera framställningen av biologiska läkemedel.

Uppsala universitet har en bred och stark forskning inom bioteknik. Många bioteknik- företag är lokaliserade till Uppsala liksom flera myndigheter med verksamhet inom bioteknik. Detta medför ett stort kursutbud där lärarna är aktiva forskare och du har utmärkta möjligheter att göra praktik hos framtida arbetsgivare.

Teknikutvecklingen inom bioteknik är snabb och blir alltmer tvärvetenskaplig. Utbildningen ger dig den nödvändiga förståelsen för levande system - och klassiskt ingenjörskunnande där du använder dina kunskaper i matematik och naturvetenskap för att lösa tekniska problem. Under utbildningen lär du dig också att kommunicera effektivt, arbeta i projektform och du utvecklar ett professionellt förhållningssätt till bioetiska frågor. Som civilingenjör i molekylär bioteknik från Uppsala universitet har du teknisk kompetens för att utveckla biotekniken och att ta ansvar för att den används på rätt sätt i samhället.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Många jobbar som säljare, konsulter, system- utvecklare, bioinformatiker, validerare, patentingenjörer eller inom management. En betydande arbetsmarknad är också olika universitet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights