Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Biomedicinska analytikerprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Biomedicinska analytiker arbetar i en spännande miljö med att utveckla analyser och bland annat analysera de prover som behövs för att ge patienter rätt behandling. Genom utbildningen blir du specialist på undersöknings- och analysmetoder inom medicin, teknik och naturvetenskap och kan arbeta både nationellt och internationellt med biomedicinskt laboratoriearbete. Du kan läsa programmet i Uppsala eller i Sundsvall.

Laboratoriemetodiken har en framträdande roll i hela utbildningen där teoretiska kunskaper och praktisk färdighet används tillsammans. Du får kunskaper i biomedicinsk laboratorievetenskap, anatomi, fysiologi och kemi. Flera kurser omfattar undervisning i dokumentation, muntlig och skriftlig framställning, laboratorieorganisation och bioinformatik.

Biomedicinska analytikerprogrammet samarbetar med Mittuniversitetet i Sundsvall. Programmet leder till en biomedicinsk analytikerexamen och en medicine kandidatexamen med biomedicinsk laboratorievetenskap som huvudområde. Efter examen kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Du kan räkna med att få jobb efter examen - idag finns en brist på biomedicinska analytiker både i Sverige och utomlands. Du kan också räkna med att bli en del av en snabbt utvecklande bransch både under utbildningen och i yrkeslivet. Du kan också välja flera olika yrkeskarriärer eftersom det finns många uppgifter för en biomedicinsk analytiker. Efter programmet har du möjlighet att läsa vidare till en magister-, master- eller doktorsexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 2, Matematik 3b eller 3c eller Matematik C

Examen & Intyg

Biomedicinsk analytikerexamen, Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights