Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Studieort: Östersund/Sunderbyn: Biomedicinsk analytikerprogrammet - Laboratoriemedicin, decentraliserad utbildning - Praktik i Ö

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Är du intresserad av medicin, teknik, laboratoriearbete och människor och vill bli expert på diagnostiska metoder? Då är biomedicinska analytikerprogrammet vid Umeå universitet något för dig!

Utbildningen ger goda grunder och kunskaper inom det biomedicinska ämnesområdet, med särskild tonvikt på biomedicinsk laboratorievetenskap. Den leder tillkandidatexamen inom biomedicinsk laboratorievetenskap samt en yrkestitel som legitimerad biomedicinsk analytiker. Inom biomedicinsk laboratorievetenskap knyts medicin, naturvetenskap och teknik samman med kliniska undersökningsmetoder. Du skall självständigt kunna utföra analyser samt tolka och utvärdera resultaten. Verksamhetsområdet är brett och omfattar allt från klinisk diagnostik till forskning.

Utbildningen till biomedicinsk analytiker omfattar 180 högskolepoäng. Programmet genomförs som helfartsstudier. Du som följer utbildningsprogrammet är garanterad plats på de kurser som ges inom ramen för programmet. Där ingår teoretisk och laborativ undervisning inom naturvetenskapliga och medicinska ämnen, såsom anatomi, fysiologi, cellbiologi, biokemi och mikrobiologi m.fl. I huvudområdet, biomedicinsk laboratorievetenskap, knyts medicin, naturvetenskap och teknik samman med kliniska och laborativa undersökningsmetoder. Verksamhetsområdet är brett och omfattar allt från klinisk diagnostik till forskning.

Programmet deltar i internationella utbytesprogram och Du har möjlighet att läsa del av utbildningen utomlands. Här i Umeå har vi ett sammanhållit campus, vilket medför att vi har nära till såväl universitetssjukhuset, som till universitetets olika forskningsinstitutioner.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Biologi 1, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 1, Matematik 3b eller 3c eller Matematik C

Examen & Intyg

Biomedicinsk analytikerexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights