Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Umeå

Om utbildningen

Vad har psykologi med hälsa att göra? Väldigt mycket, visar det sig. Hur vi tänker, känner och beter oss har stora konsekvenser både för hur vi håller oss friska, att vi blir sjuka och hur vi hanterar sjukdom. Dessutom påverkas våra psykologiska processer av omgivande faktorer, så som arbetet och livsmiljön. Programmet är starkt forskningsinriktat och tar ett helhetsperspektiv på människan och människans hälsa och behandlar både biologiska, psykologiska och sociala faktorer.

En magisterexamen i hälsopsykologi ger dig kompetens att arbeta inom många yrkesområden, men särskilt inom vården och inte minst primärvården.

Så ansöker du

För att antas till programmet krävs examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande examen. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights