Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i matematik

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Masterprogrammet i matematik är ett gemensamt program mellan KTH och Stockholms universitet och leder till en gemensam masterexamen. Matematik är, tillsammans med astronomi, den äldsta vetenskapen och matematik är viktigare nu än någonsin tidigare - nya metoder utvecklas ständigt och gamla problem löses. Matematik är ett kritiskt element i utvecklingen av samhället: med hjälp av matematik är det möjligt att beräkna planetbanor, beskriva världens befolkningstillväxt eller att beräkna avsmältningen av de arktiska glaciärerna. Matematisk utbildning är lämplig för arbete på alla områden där avancerade matematiska metoder används, t.ex. numeriska beräkningar inom teknik och naturvetenskap, beräkningar av sannolikhet, prissättningsfrågor inom finanssektorn eller utformandet av koder för säker överföring av data.Kurserna i programmet är organiserade i tre block, följt av en masteruppsats. Blocken motsvarar en termins studier vardera, men tas parallellt. Det grundläggande blocket består av obligatoriska kurser i fyra olika ämnesområden. I profilblocket väljer du kurser för att specialisera sig och förbereda ditt examensarbete/självständiga arbete. Breddningsblocket innehåller en obligatorisk kurs om vetenskaplig metodik, obligatoriska kurser kring matematisk kommunikation samt en halv termin fritt valbara kurser.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs kunskaper motsvarande kandidatexamen där kurserna Matematik III - Abstrakt algebra GN, 7,5 hp (MM5020) och Matematik III - Analysens grunder GN, 7,5 hp (MM5021) ingår, samt Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights