Korta YH-utbildningar

Arbetsrätt (HR, ekonomi, chefer)

Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

20 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Kompetensutveckla dina färdigheter i att tillämpa juridiska metoder för att identifiera och analysera arbets-, diskriminerings- och arbetsmiljörättsliga problem.

Vem riktar sig kursen till?

Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma inom HR, ekonomi och/eller ledare som behöver kompetensutveckling inom lagstiftningen avseende arbetsrätt för att utvecklas in sin roll och kunna bidra till verksamhetens behov av arbetsrättslig vägledning. Kursen bedrivs på distans för att skapa så stor flexibilitet som möjligt för målgruppen och arbetslivets förutsättningar.

Vilken kompetens ger kursen?

Denna kurs ger de teoretiska och praktiska färdigheterna för att bättre fungera i din nuvarande yrkesroll. Kursen ger också möjligheter till ett utökat ansvar inom den befintliga yrkesrollen, eller kan leda till nya positioner eller roller.

Arbetslivets behov?

Det finns ett stort kompetensutvecklingsbehov inom arbetsrätt i svenskt arbetsliv. Relevanta och verklighetsnära kunskaper, förmågor och kompetenser inom arbetsrätt är viktigt i den föränderliga värld vi navigerar i. Behovet av kompetens har ytterligare aktualiserats i och med de stora förändringar arbetsrätten har genomgått under 2022.

Vad lär man sig på kursen?

Kursens syfte är att behandla grundläggande kunskaper om det arbetsrättsliga systemet, som gäller den privata och den offentliga sektorn i Sverige men även viss översikt gällande EU-rätt som påverkar den svenska arbetsrätten. Även grundläggande kunskaper om systemets funktion sett ur ett samhälleligt perspektiv.

I kursen introduceras du för centrala begrepp, rättssystemet, rättskällorna och till den juridiska metoden med inriktning på arbetsrättens juridik. Kursen behandlar även anställningsavtal, kollektivavtal, och arbetsrättsliga, diskrimineringsrättsliga, arbetsmiljörättsliga problem.

Målet med kursen?

Målet med kursen är att du ska utveckla färdigheter i att kunna tillämpa juridisk metod för att identifiera och analysera arbetsrättsliga, diskrimineringsrättsliga och arbetsmiljörättsliga problem. Du ska kunna applicera förhandling och rådgivning i arbetsrättsliga ärenden. Efter avslutad utbildning ska du självständigt analysera och komma fram till aktuella rättsfall samt arbetsrättsliga problem som är vanliga i den organisation de verkar i. Även självständigt styra inflytandet för arbetsmarknadens parters i olika arbetsrättsliga situationer.


Alla studerande på våra utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva upplägget har arbetslivet medverkat i olika former. Lärare och handledare utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

För mer information om Arbetsrätt (HR, ekonomi, chefer), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbetsrätt (HR, ekonomi, chefer)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Stockholm School of Business
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Ekonomi och försäljning i Business Class

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du hittar hela...

Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar.

Highlights