Visa studentum.se som: Mobil

Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård

Östsvenska Yrkeshögskolan
Sammanfattning
Yh-utbildning
Linköping
2 år, 200 Yh-poäng Halvfart distans
Deltid
CSN-berättigad

Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård

Som specialistutbildad från denna utbildning kan du arbeta både som anestesiundersköterska och operationsundersköterska. Att arbeta som undersköterska på operationsklinik innebär att du dagligen handskas med avancerad teknik och svårt sjuka patienter.

Som anestesiundersköterska arbetar du tillsammans med anestesisjuksköterska och anestesiläkare. Innan patienten tas emot iordningställer du apparatur och plockar fram material tillsammans med anestesisjuksköterskan. Du är med och förbereder patienten och kopplar på övervakningar, till exempel EKG. Du assisterar vid olika typer av bedövningar, sättning av central venkateter, nedsövning och väckning. Under operationen kan du få analysera prov och ta fram material. Efter operationen transporterar anestesiteamet patienten till uppvaknings- eller intensivvårdsavdelningen.

Som operationsundersköterska arbetar du tillsammans med operationssjuksköterska och operatörer. Du är den "osterila" assistenten på salen under operationen. Innan operationen plockar du fram och dukar upp instrument och sterilt material liksom iordningställer den apparatur som behövs, tillsammans med operationssjuksköterskan. Under operationen ansvarar du för att förse teamet med instrument och material. Efter operationen är det du och operationssköterskan som kontrollräknar instrument och dokumenterar.

För mer information om Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig till denna utbildning krävs, utöver den grundläggande behörigheten för yrkeshögskola, särskilda förkunskaper. Du behöver ha lägst betyget E/G/3 i kurserna:

  • Medicin 1/Medicinsk grundkurs
  • Psykologi 1/A
  • Vård och omsorgsarbete 1 och 2
  • eller motsvarande kunskaper från t.ex. äldre gymnasiekurser eller

    arbetslivserfarenhet.

Du behöver också ha minst 12 månaders arbetslivserfarenhet på heltid (eller omräknat från deltid) med anställning som undersköterska.

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens. Skicka i sådant fall med ett personligt brev i din ansökan där du förklarar hur du har de kunskaper som krävs för behörighet.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen, på 200 YH-poäng, är examensberättigad.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad

Östsvenska Yrkeshögskolan

Studera vid Östsvenska Yrkeshögskolan 

Östsvenska Yrkeshögskolans utbildningar tillhör yrkeshögskolan och är eftergymnasiala. De är skräddarsydda i nära samarbete med arbetsgivare. Teori varvas med praktik genom Lärande i arbete, LiA, på en arbetsplats. Det kostar inget och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningarna genomförs i...


Läs mer om Östsvenska Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Marie Sama
(5)
Att borja ett nytt utbildning innebar mycket att funderingar på. Jag val denna utbildningen eftersom jag älskar att arbeta med människor. Jag har jobbat och fortfarande jobbat som Undersöterska inom vård och omsorg i flera år ,men vill lära mig mer. Så tänker jag att läsa vidare på specialist undersköterska inom anestesi och operations...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård från Östsvenska Yrkeshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: