Yrkesutbildning

Agil projektledning på distans

Längd
25 timmar
Pris
7 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Du börjar när det passar dig! se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
25 timmar
Pris
7 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Du börjar när det passar dig! se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Agil projektledning på distans

Agil projektledning

Kurs i agil projektledning

I denna kurs kommer du lära dig hur man leder projekt med agila metoder.

Utbildningen i Agil Projektledning ger fördjupad kunskap inom modern och effektiv projektledning.

Med en kurs i agil projektledning lär du dig de viktigaste koncepten för att kunna driva team-, produkt- och projektutveckling effektivt.

Vår kurs i agil projektledning ger dig kunskap inom alla huvudsakliga områden inom agil projektledning och produktutveckling, det vill säga alla verktyg du behöver för att tryggt och konsekvent förbättra hur du bygger produkter, driver projekt och utvecklar team.

I kursen lär du dig praktiska verktyg och metoder som du direkt kan börja applicera för att skapa värde för dig själv, ditt team och din verksamhet.

Vi går igenom grunderna och fördjupar oss sedan inom varje område.

På så sätt kommer du bygga spetskompetens inom agil projektledning.

Kursen delar sitt fokus på både praktiska och teoretiska element.

Du lär dig hur saker fungerar (det teoretiska), och du lär dig hur du faktiskt uträttar olika aktiviteter (det praktiska).

För mer information om Agil projektledning på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Du börjar när det passar dig!

 • Distans
 • Distans

Varför ska du välja Nordic Tech Institute - Utbildningar på distans?

Distansutbildningar

Kombinera arbete

med studier

Bli certifierad

Målgrupp

Vem är kursen i agil projektledning till för?

Vår kurs passar utmärkt för all form av kompetensutveckling. Nedan listar vi några av dom som brukar gå vår kurs. Känner du att du inte passar in nedan så betyder det inte att kursen inte är för dig. Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om hur kursen kan passa din situation.

För dig som jobbar som team lead, med projektledning eller med produktutveckling, och vill fördjupa dig inom agila metoder
Ett stort fokus i kursen är på praktiskt applicerbara övningar. Det innebär att om du arbetar med någon form av projektledning, så kommer du kunna nyttja kursen till sin fulla potential. Om du gör övningarna och följer råden i kursen finns alla chanser att du kommer öka din förmåga att utveckla produkter och driva projekt substantiellt.

För dig som vill jobba som agil team lead, med agil projektledning eller produktutveckling, men saknar erfarenhet
Den här kursen kräver inga förkunskaper av deltagaren. Om du är nyfiken på, eller vill jobba med agil projektledning passar alltså kursen utmärkt för att bygga upp den kunskap som krävs för att kliva in en ledarroll eller få ett jobb inom området.

För dig som vill starta eller redan driver ett företag
Under kursen får du verktygen för att kunna få rätt saker gjort, i tid, och på ett effektivt sätt utveckla produkt och team. Agil projektledning är det främsta sättet att starta och bedriva utveckling av ett företag. Kursen passar dig som vill få kunskaperna som krävs för att snabbt bygga ett högfungerande företag med de bästa metoderna och principerna.

Examen & Intyg

Efter avklarad kurs kommer du bli certifierad agil projektledare och ha nog med kunskap för att jobba med agil projektledning som produktägare, projektledare, scrum master, coach eller konsult.

Kursinnehåll

Kursen i agil projektledning innehåller följande huvudområden:

 • Introduktion till agil projektledning – Grunderna i agil projektledning 
 • De grundläggande agila principerna
 • De viktigaste agila metoderna; Scrum, Kanban och Lean
 • De viktigaste Agila verktygen och Ritualer
 • Fractal development – det grundläggande agila förhållningssättet för att lyckas i praktiken
 • Case exempelpå agil projektledning i praktiken
 • Stöd i att komma igång med din agila projektledning
 • Agila jobbmöjligheter
 • Verktygslåda i agil projektledning – Steg-för-steg guides för de viktigaste agila ritualerna och verktygen, templates och fördjupningar i de agila koncepten
 • Certifiering– Certifiera dig som Agil Projektledare

Vilka roller kan jag axla efter genomförd kurs?

Efter kursen har kommer du ha utvecklat din förmåga att axla ledande roller inom alla former av projektledning och produktutveckling. Agil projektledning har blivit den mest eftertraktade formen av projektledning och används inte längre enbart inom mjukvaruutveckling, utan eftertraktas inom alla brancher.

Efter avklarad kurs kommer du bli certifierad agil projektledare och ha möjlighet att axla roller som ansvarar för produktutveckling, projektledning eller samordning av team. Du kan självklart även applicera dina kunskaper i ditt egna företag och dina egna projekt.

Några vanliga roller som du kan få efter avklarad utbildning är:

 • Produktägare
 • Projektledare
 • Team lead
 • Tech lead
 • Scrum master
 • Agile coach

Kursledare

Kursansvariga: Viktor Ansund och Fanny Norlin

Viktor Ansund har arbetat med agil projektledning i över 10 år, och har haft alla tänkbara roller inom området, från programmerare som del av delivery team, till produktägare, projektledare, scrum master och agile coach. Viktor är utbildad civilingenjör inom Data och IT och har arbetat med agil projektledning på bolag i alla storlekar, från små startups till globala bolag som Google. Viktor har även suttit i ledningsgrupper som CTO på börsnoterade bolag och varit ansvarig för organisationer med över 200 anställda och över en miljard i omsättning, där har han coachat och tränat upp teams att självständigt och framgångsrikt använda metoderna som du kommer lära dig i denna kurs. Viktor har en meritlista som innefattar att bygga effektiva och produktiva teams med hög grad av tillit och sammanhållning, för att skapa denna framgång har Viktor använt och utvecklat metoderna som han nu kommer lära ut till dig i denna kurs i agil projektledning. Viktor menar att vem som helst kan lära sig att framgångsrikt driva agil projektledning genom att följa principerna i denna kurs.

Fanny Norlin har över 10 års erfarenhet inom ledarutveckling och agil projektledning som entreprenör, marknadschef, agile coach, scrum master, och projektledare.  Hon har en civilinjenjörsexamen och en master i management och har projektlett stora projekt inom allt från tech till marketing och events. Fanny har suttit i ledningsgruppen för ett börsnoterat miljardbolag där hon, med sin passion för både mänsklig utveckling och resultat, hjälpte hela marknadsavdelningen att ställa om till ett agilt arbetssätt med blomstrande kollegor och markant ökning i avdelningens KPIer som följd. Det är under dessa år av iterativ förbättring och kontinuerligt lärande som Fanny har utvecklat de metoder som hon lär ut i denna kurs. Parallellt med sina erfarenheter från att leda team och driva projekt har Fanny hållit utbildningar i ledarskap för tusentals ledare på världens främsta företag, från Google till start-ups, och på toppuniversitet såsom Handelshögskolan i Stockholm, Cambridge och Oxford. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agil projektledning på distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Modesty
23 maj 2023

Jag har under en längre tid gått i funderingarna kring att ta nästa steg och utforska Agil projektledning. Jag har inte känt att jag hittat en kurs eller direkt vetat var jag sk...

Visa mer
5/5
Jessica Sunnebo
23 maj 2023

Jag tyckte om strukturen på kursen. Innehållet hade också en bra mix med begrepp och teori, frågor, reflektion, exempel och en verktygslåda med hands-on tips. Jag lärde mig myck...

Visa mer
5/5
Alexander Åberg
23 maj 2023

En genomgående välgjord kurs som samlar in allt det viktigaste med agile, utan att tappa bort sig själv i komplexitet eller långdragna diskussioner. Jag tyckte att delen om Frac...

Visa mer
Highlights