Nationell yrkesutbildning (NY)

Servicetekniker industri- och hemprodukter

Movant, i Varberg
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
16 september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-11
Utbildningsform
Klassrum
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
16 september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-11
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

16 september 2024

  • Klassrum
  • Varberg
  • Sista ansökan: 2024-08-11

Om utbildningen

Med den ökande trenden av avancerad teknik och automatisering i hemmet förväntas behovet av välutbildade vitvarutekniker att fortsätta öka.

Servicetekniker industri- och hemprodukter - Vitvarutekniker

Nationell yrkesutbildning (NY) i Varberg

Är du fascinerad av teknik och har goda sociala färdigheter? Då kan denna utbildning vara den perfekta vägen mot en spännande karriär som vitvarutekniker. Du kan söka oavsett om du har en gymnasieexamen eller inte. Ansök idag och säkra din plats i en bransch som behöver dig!

Genom denna yrkesutbildning får du möjligheten att lära dig att ge service för hemprodukter. Detta öppnar upp för en sektor med påtaglig brist på kompetens och gynnsamma arbetsmöjligheter.

Snabba fakta

  • Studieort: Varberg
  • Omfattning: 40 veckor
  • LIA: 9 veckor
  • Poäng: 200 NY-poäng
  • Studieform: Klassrum
  • Studietakt: Heltid
  • Studiestart: 16 september 2024
  • Sista ansökningsdag: 11 augusti 2024

Arbetsmarknaden

Utbildningen erbjuds genom den nya utbildningsformen Nationell Yrkesutbildning (NY) för att möta den stora efterfrågan inom branschen. Teknikintensiteten inom hushållsprodukter och vitvaror har ökat betydligt, vilket har resulterat i att det krävs specialiserad expertis för att service och reparera dessa produkter. Branschen upplever en kontinuerlig brist på kvalificerade servicetekniker och vitvarutekniker, då behovet av att underhålla och reparera vitvaror och hushållsprodukter fortsätter att växa.

Yrkesroller med inriktning mot utbildningen

  • Servicetekniker för hushållsprodukter
  • Vitvarutekniker
  • Hemservicetekniker
  • Servicetekniker för vitvaror
  • Servicetekniker för professionella produkter
  • Industritekniker

Servicetekniker arbetar med installation, service och reparation av diverse produkter såsom mobiltelefoner, TV-apparater, ljudutrustning, vitvaror, datorer samt kontorsmaskiner. Vanligtvis är serviceteknikern ute på fältet hos kunder för att lösa diverse reparationsutmaningar på plats. Ett vanligt område där servicetekniker är verksamma är maskinindustrin, där man kan ansvara för service av stora maskiner som hjullastare, grävmaskiner och dumprar.

Andra titlar som servicetekniker kan ha inkluderar elektronikreparatör, TV-tekniker/hemelektroniktekniker, hushållsmaskinreparatör/vitvarutekniker samt servicetekniker inom data, elektronik eller kontorsmaskiner.

Målen med utbildningen

Efter genomgången utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för att självständigt hantera moderna, automatiserade vitvaror i hemmiljö med möjlighet till fortsatt lärande och professionell utveckling som servicetekniker för industri- och hemprodukter. Du kommer kunna självständigt hantera serviceuppdrag inkluderande installation, konfiguration, drift och underhåll av produkter med avancerad teknologi samt slutföra tilldelade projekt inom yrkesrollen som servicetekniker för industri- och hemprodukter.

Upplägg

Du kommer studera på heltid vid Movant i Varberg. Du kommer närvara på skolan två dagar i veckan för lärarledd undervisning, medan resterande tid ägnas åt självstudier, grupparbete och distansstudier. Genom vår digitala plattform får du tillgång till kursmaterial, prov och andra bedömningsuppgifter samt möjlighet till handledning av lärare. Det finns inga studieuppehåll under sommaren och Lärande i Arbete (LIA) ingår som en del av utbildningen.

Ingår praktik i utbildningen?

Ja, utbildningen inkluderar Lärande i Arbete (LIA) som du utför på en arbetsplats. Under praktikperioden kommer du som student få möjligheten att praktisera yrket under handledning av erfaren personal på arbetsplatsen, vilket ger dig chansen att knyta värdefulla kontakter inom branschen och starta din framtida yrkeskarriär.

För mer information om Servicetekniker industri- och hemprodukter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan och antagning via yh-antagning.se 
Ansökan öppen 7 maj - 11 augusti 2024.

Behörighetskrav

Du är behörig att ansöka, och bli antagen, om uppfyller följande kriterier

  • Du är 20 år eller fyller under 2024
  • Du är bosatt i Sverige
  • Du har godkända betyg från grundskolan (eller motsvarande utbildning) i kärnämnena svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik
  • Du har godkända betyg i minst 5 andra ämnen från grundskolan (utöver kärnämnena)

ELLER följande kriterier

  • Du är bosatt i Sverige
  • Du har slutfört utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan (eller likvärdig utbildning).

Om du saknar betyg i de kurser som ingår i behörighetskraven kan du läsa in kurserna via Komvux alternativt validera dig genom reell kompetens. Det innebär att om du har arbetslivserfarenhet som kan motsvara något av behörighetskraven kan du bli bedömd som behörig ändå.

Utbildningsstart

16 september 2024

Öppet hus

Digitala öppna hus om våra NY-utbildningar

Varmt välkommen på digitalt öppet. Du får information om utbildningen, yrket, utbildningens upplägg samt möjlighet att få svar på dina frågor. Ingen föranmälan krävs.

Våra digitala öppna hus genomförs via Microsoft Teams. Gör en intresseanmälan så skickar vi dig information till din inkorg.

  • Torsdagen 23 maj kl 14.00-14.30
  • Fredag 14 juni kl. 12.00-12.30
  • Onsdag 7 aug kl. 15.00-15.30

Kostnader

Kostnadsfri utbildning, CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Servicetekniker industri- och hemprodukter

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights