Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i idrottsprestation och idrottares hälsa

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Prestationsidrott kräver en väl avvägd balans mellan träning och återhämtning. Strävan efter att öka prestationsförmågan, framförallt på hög nivå, kan leda till risktagande som får idrottare att balansera på en knivsegg mellan topprestationer och tillstånd av skada, sjukdom eller underprestation. Evidensbaserad praxis inom detta område utvecklas i snabb takt och det är nu allmänt erkänt att idrottares hälsa och välbefinnande är avgörande för framgångsrik prestation och en hållbar idrottskarriär.

Så ansöker du

En kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, i idrottsvetenskap, idrottsmedicin eller fysioterapi. ELLEREn kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, och totalt minst 60 högskolepoäng i ett eller flera av följande ämnen: klinisk epidemiologi, träningsfysiologi, testmetoder inom idrottsvetenskap, kinesiologi, biomekanik, coaching och ledarskap, idrottsnäring, idrottsmedicin, träningslära. OCHEngelska kurs 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Mittuniversitetet
Härnösand, Sundsvall & Östersund

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...

Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights