Korta YH-utbildningar

Digital Events och Livestreaming

Medieinstitutet, Distans
Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Professionella digitala event

En kort YH-kurs som lär dig att självständigt sända live och genomföra professionella digitala möten och event. Du lär dig allt från ljus och ljud till filmning och efterbehandling.

Livestreaming har fått ett enormt genomslag under pandemin. Tekniken används till allt från interaktiva möten, utbildningar och produktlanseringar till konferenser, seminarier och guidade visningar. Fördelarna är många och du kan skapa engagemang hos ett stort antal människor. Men det finns mycket att tänka på för att ditt event ska bli riktigt framgångsrikt.

"Ovärderliga lärdomar, tips och verktyg. Jättebra utbildare och gästföreläsare som själva dagligen skapar upplevelserika och engagerande virtuella event, en ren vinstlott för mig att få läsa kursen " Björn Karlsson

Uppdatera din digitala kompetens

Med rätt kunskaper kan du faktiskt enkelt och proffsigt genomföra egna framgångsrika evenemang och möten. Här är kursen som ger dig kompetens att självständigt planera och genomföra mindre digitala event och livestreaming, dessutom får du kunskap om att leda större digitala event. Det kan till exempel vara en presskonferens, seminarier, lägenhetsvisning, produktlansering, högmässa, guidad visning på museum m.m

Utbildningen har tre delkurser:

Planering och produktion 20 YHP
Kursen ger dig praktiska färdigheter i att planera och genomföra digitala event och livestreaming i skiftande förutsättningar och miljöer.

Teknik för livestreaming 20 YHP
Kursen ger dig kompetens för att självständigt och i team utföra produktioner inom livestreaming med yrkesrelevant teknik.

Efterbearbetning 10 YHP
Kursen ger praktiska färdigheter i att utföra klippning, grafikläggning och animering för olika typer av produktioner

"Digitaliseringen inom möten och event har gått väldigt snabbt framåt under pandemin och den är här för att stanna# Michelle Lennings på Onemotion

Flexibelt upplägg

Utbildningen har en studietakt på 50 % och går att kombinera med arbete. Utbildningen har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner filmas och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på Medieinstitutets korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om Digital Events och Livestreaming, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

20 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Minst Godkänt eller betyget E i engelska 6 eller motsvarande kunskaper.
  • Erfarenhet av att ha producerat någon form av möten/evenemang, fysiskt (eller digitalt) sammanlagt minst 6 månader (exempelvis 2 fysiska evenemang per år under ett par års tid). Om du under ett flertal år arbetat i en roll där det ingått att producera möten kan du ange hur lång tid du arbetat i den rollen. Yrkeserfarenheten ska styrkas med arbetsgivarintyg, arbetsintyg eller liknande.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital Events och Livestreaming

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medieinstitutet
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

YH-program inom webbutveckling, tv och digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Du hittar hela utbudet...

Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights