Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Naturvetenskapligt kandidatprogram, Fysik

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Lockas du av möjligheten att utveckla miljövänligare teknik, klimatsmarta energikällor eller ta fram material med nya egenskaper? Kandidatprogrammet i fysik ger dig även kunskap inom exempelvis miljömätningar, rymdteknik och datorberäkningar.

Fysik handlar om beståndsdelarna som bygger upp vår värld och om de krafter och lagar som styr dem. Fysiker är experter på att ta fram modeller för att beskriva verkligheten och att göra datorsimuleringar för att testa sina teorier. De är även med och utvecklar teknik som bidrar till en hållbarare värld, till exempel effektivare solceller och energisnål LED-belysning.

Under utbildningen

Under utbildningen lär du dig bland annat om mekanik, elektromagnetism, kvantmekanik och relativitetsteori. I utbildningen ingår föreläsningar, laborationer, problemlösningsövningar och egna projekt. Du lär dig till exempel att planera, utföra och analysera experiment, programmera, använda experimentell utrustning samt att bearbeta och använda mätdata. Under utbildningens två första år läser du ett basblock med kurser inom fysik och matematik. Därefter läser du kurser som du till stor del väljer själv. Under sista terminen gör du ett examensarbete i samarbete med ett företag eller en forskargrupp.

Efter utbildningen

Efter utbildningen väljer de flesta studenter att läsa vidare på ett masterprogram. Som fysiker kan du bland annat arbeta med miljömätningar, rymdteknik, energikällor, datorberäkningar eller simuleringar. Du kan anställas som exempelvis konstruktör, mätingenjör, processutvecklare eller kvalitetsansvarig.

https://www.fysik.lu.se/utbildning/kandidatprogram

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4/Matematik D

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights