Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterutbildning i läkemedelsteknologi: Forskning, utveckling och produktion

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Är du intresserad av läkemedel för människors hälsa? Vill du bli expert på hela processen från upptäckt till utveckling, formuleringar, produktion ?

Läkemedelsindustrin upplever en fortsatt och växande efterfrågan på högkvalificerade medarbetare med kunskaper som täcker hela utvecklingsprocessen fram till ett färdigt läkemedel. 

Masterprogrammet är ett av få med en bred ingång som omfattar hela läkemedelsprocessen; från upptäckt och identifiering av aktiva substanser, till utveckling och produktion av slutligt läkemedlet.

Programmet är nära kopplat till en av Nordeuropas starkaste bioteknikregioner, Medicon Valley, med minst 200 internationella läkemedelsföretag och dotterbolag.

Du får kunskap att möta utmaningar i en internationell, tvärvetenskaplig och farmaceutisk miljö. Oavsett om du vill arbeta inom läkemedelsindustrin, på tillsynsmyndigheter eller med doktorandstudier förbereds du för en spännande karriär inom läkemedel.

Programmet ges på engelska.

https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TALAK

Så ansöker du

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot kemiteknik, bioteknik, kemi, medicinsk kemi eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser om minst 10 högskolepoäng i matematik och/eller statistik (varav minst 5 högskolepoäng i matematik). Den sökande ska dessutom ha fullgjort kurser i kemi, kemiteknik och/eller bioteknik motsvarande minst 60 högskolepoäng av vilka minst 5 högskolepoäng i organisk kemi och minst 5 högskolepoäng i biokemi/cellbiologi. Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights