Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterutbildning i bioteknik

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Bioteknik är en viktig möjliggörande teknik som erbjuder en stark innovationspotential för hållbar samhällsutveckling. Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen i fråga om forskning och utbildning inom bioteknik.

Utbildningen är ett brett program som omfattar vetenskapliga och tekniska aspekter av bioteknikverktyg och processer för industriell produktion och miljösanering, biokatalysatorer, processövervakning, produktåtervinning och processdesign. 

Ditt framtida jobb kan vara var som helst i världen i ett litet nystartat företag eller ett stort multinationellt företag, en statlig myndighet eller ett universitet. Studenterna går vidare till roller inom forskning och utveckling, processverksamhet, produktutveckling och försäljning.

Programmet ges på engelska.

https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TABIT

Så ansöker du

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot bioteknik, bioprocessteknik eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser i mikrobiologi eller biokemi, samt matematik (linjär algebra/analys och statistik). Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights