Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i socialt arbete

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Utvecklas på din arbetsplats och bli bättre förberedd för en arbetsmarknad som ställer allt högre krav på specialiserad kompetens. Flera av de som gått utbildningen arbetar idag med avancerat utrednings- och utvärderingsarbete.

Utbildningen

Masterprogrammet i socialt arbete är en unik utbildning på flera sätt. Den ger dig kompetensutveckling inom flera yrkesområden. Du får till exempel specialisera dig i frågor som rör barn och unga, familjer, äldre, missbruk, fattigdom eller något annat område. Dessutom kan dina studier med fördel kopplas till arbetsuppgifter du redan har på din egen arbetsplats. Utbildningen hjälper dig också att utvecklas vidare i din karriär.

Programmet ger dig en analytisk och metodologisk förmåga som är användbar i kvalificerat utvecklings- och förändringsarbete inom till exempel:

  • projektarbeten
  • problemanalyser och inventeringar
  • mål- och visionsarbete
  • konsekvensanalyser
  • brukarundersökningar
  • utvärderingar
  • utredningsarbete
  • forskning

Du får fördjupade ämneskunskaper och färdigheter med breda perspektiv och omvärldsanknytning. Som student tränas du i att tänka kritiskt kring forskning och utvecklingsarbete, hur du använder olika metoder och hur du producerar vetenskapliga texter.

Det som är unikt med programmet är att det ger dig stor valfrihet att själv välja kurser inom det område du vill ha mer kunskap om.

Masterprogrammet ges både på hel- och halvfart. Du som har en socionomutbildning och/eller magisterexamen i socialt arbete kan ansöka om att tillgodoräkna vissa kurser. Du kan även ta ut en magisterexamen inom programmets ram.

Framtiden

Programmet ger dig behörighet att söka till en forskarutbildning. En masterexamen i socialt arbete är också en kompetensutveckling för socionomer. Genom att gå utbildningen är du bättre förberedd på en arbetsmarknad som ställer allt högre krav på specialiserad kompetens. Flera av de som gått utbildningen arbetar idag med avancerat utrednings- och utvärderingsarbete inom offentlig, privat och frivillig social verksamhet.

https://www.soch.lu.se/master

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs en socionomexamen eller en kandidatexamen (180hp) inkluderande 90 hp socialt arbete eller motsvarande. Utöver detta krävs att studenten erhållit betyget godkänd i Engelska 6/B och Svenska 3/B.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights