Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg

Yrkeshögskoleutbildningen Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg startar augusti 2019. Ansökan för utbildningen öppnar 7 januari-12 maj, med sista ansökningsdag den 12 maj.

Utbildningen vänder sig till dig som har arbetat som undersköterska eller motsvarande under minst 1 år och vill vidareutvecklas inom yrket.

I utbildningen skaffar du dig kvalificerade kunskaper för att kunna arbeta som samordnare inom olika delar av social omsorg. Det finns idag ett stort behov av denna yrkeskompetens och behovet kommer att öka framöver.

Om utbildningen

Utbildningen motsvarar 200 YH-poäng och pågår på halvtid under 2 år. Klassrumsundervisningen är förlagd till en dag i veckan och resterande studietid sker på distans, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som du studerar. I klassrumsundervisningen ges de studerande möjlighet att utbyta kunskaper och erfarenheter, vilket är mycket uppskattat av våra tidigare studerande. Undervisningen varvas med föreläsningar, grupparbeten och individuella uppgifter. Utbildningen startar i augusti och bedrivs på halvfart under två år (200 Yh-poäng). En heldag i veckan är skolförlagd som stöd för olika arbetsuppgifter. I utbildningen ingår två LIA-perioder (Lärande i arbete). LIA innebär fyra respektive sex veckors verksamhetsförlagt lärande. De studerande ansvarar själva för att söka sina LIA-platser.

Du som är intresserad av ledarskap och personal har möjlighet att söka till utbildningen Verksamhetsledare och samordnare inom social omsorg. Utbildningen är en specialistutbildning som bygger på de kunskaper som förvärvats inom omvårdnadsutbildning. För att även praktiskt ha hunnit prova och befästa kunskaperna inom omvårdnadsutbildning så ställs kravet att den sökande ska ha arbetat minst ett år (motsvarande heltid) inom äldreomsorg. Utbildningen syftar till att de studerande ska utveckla sig mot en ny yrkesroll som innebär mer administrativt och ledarskapsinriktat arbete där du behöver kunna arbeta självständigt, vara flexibel och kunna ta snabba beslut. Den här utbildningen ger fördjupade och specialiserade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom den blivande yrkesrollen. Yrket ställer också krav på förmåga att samverka med såväl personal som ledning. Att arbeta som verksamhetsledare och samordnare inom social omsorg innebär både strategiskt och operativt arbete.
Utbildningen har tagits fram i samarbete med chefer från arbetslivet (social omsorg). Detta medför att utbildningen blir verklighetsanknuten och efterfrågas av lokala och regionala arbetsgivare.

För mer information om Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kurser

Obligatoriska kurser

 • Administration, IT och planering 20 yh-poäng
 • Arbetsrätt och ledarskap 45 yh-poäng
 • Etik och moral 25 yh-poäng
 • Examensarbetet, ämnesfördjupning 10 yh-poäng
 • LIA 1 10 yh-poäng
 • LIA 2 15 yh-poäng
 • Pedagogiskt ledarskap 35 yh-poäng
 • Personcentrerad vård och omsorg 30 yh-poäng
 • Retorik för arbetsledare 10 yh-poäng

Så ansöker du

Ansökan

Ansök senast den 12 maj.
Du ansöker till utbildningen genom Vuxenutbildningen i Upplands-Bros webbansökan. Där bifogar du relevanta och efterfrågade dokument, så som betyg, arbetsgivarintyg med mera. Bland de sökande görs sedan ett urval baserat på en meritpoäng. Meritpoängen bygger på den sökandes slutbetyg, vilken utbildningsnivå studierna motsvarar, arbete samt muntligt och skriftligt prov.

Behörighetskrav

För att bli behörig till utbildningen gäller följande behörighetskrav:

1. Fullständigt slutbetyg/gymnasieexamen, eller motsvarande kunskaper som ledningsgruppen bedömer likvärdiga, så som omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning.
2. Har en svenska eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
eller 4. genom svenska eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper

 • arbetat minst ett år (motsvarande heltid) inom social omsorg
 • har datorvana.

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen?  På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport samt inom omvårdnad och äldrevård. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga...


Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Tel: 08-581 693 00
Fax 08-581 693 13
www.upplands-bro.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg från Vuxenutbildningen Upplands-Bro, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: