Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i Service Management, Sustainable Service Management

Lunds universitet, i Helsingborg
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Helsingborg

Om utbildningen

Masterprogrammet i service management är en unik möjlighet för dig som vill gå en ledarskapsutbildning på avancerad nivå med stark forskningsanknytning. I programmet förenas djup ämneskunskap om servicebranschen med en förståelse för de särskilda villkor som krävs för att organisera och leda en serviceorganisation.

När du söker till Masterprogrammet i service management väljer du en av fem inriktningar: Culture and Creativity Management, Retailing and Consumption, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Service Management Tourism. Undervisningen sker på engelska och vi antar studenter från hela världen.

Om inriktningen Sustainable service management

Med ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor i tjänsteorganisationer tillsammans med satsningar på att utveckla mer hållbara affärsmetoder finns ett behov av personal med specialiserad hållbarhetskompetens. Du kommer att studera, analysera och diskutera hållbarhetsfrågor och teorier med särskilt fokus på tjänster och serviceorganisationer. Du kommer att få förståelse för teorier om hållbar konsumtion, hållbara affärsmodeller och miljöstyrning och miljöpolicy, utveckla de färdigheter som behövs för att bedöma miljöpåverkan av tjänsteverksamhet samt lära dig att identifiera, analysera, bedöma och kommunicera de olika aspekterna med avseende på serviceverksamhetens hållbarhet i ett samhälleligt sammanhang.

Mer information

Läs mer om programmet på den engelska sidan.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med ett av följande områden: samhällsvetenskap, företagsekonomi (inkluderande minst 90 hp i ett av dessa områden) eller motsvarande.  Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights