Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i folkhälsovetenskap

Lunds universitet, i Malmö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Folkhälsovetenskap - Masterprogram

Är du intresserad av folkhälsovetenskap och globala hälso- och utvecklingsfrågor? Är du intresserad av hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete? Skulle du vilja vara en del av en multikulturell miljö med studenter från hela världen?

Då ska du söka till det internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap vid Lunds Universitet. Programmet i folkhälsovetenskap är ett av de mest sökta programmen på avancerad nivå vid Lunds Universitet.

Mastersprogrammet i folkhälsovetenskap vid Lunds universitet ger dig de globala perspektiven på det tvärvetenskapliga området folkhälsa. Programmet är på två år och det ges på engelska. Efter avslutat program får du en masterexamen i medicinsk vetenskap med huvudämne folkhälsovetenskap.

Målet med programmet är att ge dig kunskap om centrala teorier och metoder inom folkhälsovetenskap. Du lär dig hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete och får vetenskapliga verktyg för planering, implementering och utvärdering av folkhälsoarbete. Programmet lämpar sig även för dig med ambitioner att forska inom området folkhälsovetenskap.

Vi välkomnar sökande från alla utbildningsområden t.ex. hälsa, utbildning, socialt arbete, samhällsvetenskap mm.

Efterfrågan på utbildad arbetskraft inom folkhälsoområdet är stor. En masterutbildning i folkhälsovetenskap eller motsvarande är många gånger ett krav för anställning inom t.ex. FN, WHO, Sida eller andra internationella organisationer.

Så ansöker du

Examen på grundnivå motsvarande minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen Engelska 6/Engelska B.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights