Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i Environmental Studies and Sustainability Science

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Vill du arbeta för en hållbar samhällsutveckling? Masterprogrammet i miljö- och hållbarhetsvetenskap ger dig verktyg för att ta dig an vår tids största hållbarhetsutmaningar på lokal och global nivå. Programmet belyser hållbarhet utifrån både samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga perspektiv och ger dig kunskaper att förstå och analysera din omvärld och skapa strategier för en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar framtid.

Masterprogrammet i miljö- och hållbarhetsvetenskap (LUMES) ger dig god kunskap om och förståelse för dagens samhälls- och miljöutmaningar samt verktyg för att formulera strategier för ett hållbart samhälle. Programmet tar ett tvärvetenskapligt och holistiskt perspektiv som ger dig en bred kunskap om samspelet mellan kulturella, ekonomiska, miljömässiga, politiska och sociala dimensioner av hållbarhet. LUMES tvärvetenskapliga och internationella miljö ger dig även värdefull förmåga att samarbeta med olika samhällsaktörer och personer med olika bakgrund och perspektiv.

Utbildningsupplägg
Programmet består av fyra terminer. Under den första terminen får du den grund som krävs för att förstå lokala och globala hållbarhetsutmaningar samt de grundläggande kunskaper som behövs för att förstå hur miljösystem fungerar och samverkar. Du introduceras även till sociala teorier som hjälper oss att förstå samhällsutvecklingen och till ämnet hållbarhetsvetenskap. Den andra terminen studerar du olika perspektiv på styrning, politik och utveckling och får verktyg för att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken inom den projektbaserade metodkursen Metoder och verktyg från kunskap till handling. Den tredje terminen kan du välja mellan en rad valbara kurser som behandlar olika hållbarhetsutmaningar. Den fjärde och sista terminen skriver du ditt exmansarbete inom valfritt område inom hållbarhetsvetenskap.

Utbildningsmiljö
LUMES-programmet är en del av den unika tvärvetenskapliga och internationella utbildnings- och forskningsmiljön vid Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS).

På kurserna undervisar lärare och forskare från både samhällsvetenskap och naturvetenskap med målet att förse dig med verktyg och kunskap för att förstå, analysera och formulera strategier för en hållbar samhällsutveckling. LUMES är ett genuint internationellt program med studenter från hela världen. Studiemiljön karaktäriseras av en blandning av olika perspektiv, världsåskådningar och erfarenheter, som ger dig en unik möjlighet att bredda dina perspektiv och lära dig om hållbarhetsutmaningar i många delar av världen.

Arbetsmarknad
Som LUMES-student har du eftertraktade kunskaper och kompetenser inom ett högaktuellt och ständigt växande område som gör dig attraktiv på en bred och mångsidig arbetsmarknad. LUMES alumner arbetar idag över hela världen inom en rad olika samhällssektorer som exempelvis konsulter, analytiker eller samordnare. Som LUMES-alumn kan du även arbeta som rådgivare, policyansvarig, specialist eller chef inom offentlig verksamhet, frivilligorganisationer, mellanstatliga organ eller politiska organisationer.

Många LUMES-studenter fortsätter även sina studier på doktorandnivå och arbetar som forskare och lärare på universitet välden över.

Notera
Du behöver komplettera din ansökan med CV, motivationsbrev och rekommendationsbrev. Instruktioner och formulär för dessa hittar du på vår hemsida (www.lumes.lu.se).

https://www.lumes.lu.se/

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs kandidatexamen motsvarande minst 180 högskolepoäng. Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights