Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i miljö- och hälsoskydd

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Utbildningen är yrkesförberedande och ger dig mycket goda förutsättningar att få ett kvalificerat arbete som miljöinspektör, handläggare, miljösamordnare eller miljökonsult. Vanligast är arbete på miljökontor men länsstyrelser, industri- och konsultföretag är också vanliga.

Du läser yrkesinriktade kurser om livsmedelssäkerhet, miljöskydd, miljöövervakning och tillsynsmetodik. Både teoretiska och praktiska moment ingår i kurserna och under utbildningen ingår praktik på en miljöförvaltning eller länsstyrelse.

Utbildningen kännetecknas av många yrkesverksamma föreläsare med god kunskap inom sina ämnesområden. Du får direkt tillämpbar kunskap som gör dig väl förberedd och eftertraktad på arbetsmarknaden.

Examensarbetet som du skriver på vårterminen kan göras i nära samarbete med ett företag, en miljöförvaltning eller en annan myndighet. Det ger dig möjlighet att skaffa ett professionellt kontaktnät vilket ger goda förutsättningar att hitta ett bra arbete.

https://www.cec.lu.se/sv/magisterprogram-miljo-och-halsoskydd-60-hp

Så ansöker du

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i miljövetenskap, inklusive en kurs i miljörätt, 15 hp, eller Kandidatexamen i något naturvetenskapligt ämne, inkluderande en miljövetenskaplig grundkurs, 15 hp samt en kurs i miljörätt, 15 hp Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights