Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Konstnärligt masterprogram i fri konst

Lunds universitet, i Malmö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Konstnärlig masterutbildning i fri konst är ett tvåårigt utbildningsprogram på heltid som syftar till att utbilda konstnärer med mycket god professionell förmåga på hög konstnärlig nivå. Utbildningen håller en hög internationell profil och förbereder för en yrkesverksamhet på internationell nivå. Utbildningens internationellt verksamma professorer är aktiva inom en rad olika konstnärliga fält. Detta leder inte bara till ett viktigt utbyte inom Konsthögskolan i Malmö utan ger studenten också möjligheten att välja kurser som speglar den egen konstnärliga intentionen.

Utbildningen som präglas av valfrihet och självständigt arbete består av eget arbete i ateljén, individuell handledning från internationellt verksamma professorer och lärare samt valbara kurser inom huvudområdena teknik, gestaltning och teori. Utbildningens andra hälft domineras av examensarbetet som innebär utveckling och fördjupning av ett självständigt konstnärligt projekt. Examensarbetet utgörs av en individuell utställning och en essä. Merparten av undervisning, handledning och examination sker på engelska.

Det konstnärliga masterprogrammet i fri konst förbereder studenten i att utveckla ett självständigt konstnärskap och en förmåga att verka i arbetslivets olika former. Programmet ger även en viss fördjupning i metodik från andra forskningsdiscipliner som är grundläggande för den som avser fortsätta med en forskarutbildning i fri konst.

http://www.khm.lu.se

Så ansöker du

Konstnärlig kandidatexamen i fri konst eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights