Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Sjökapten, senare del av program (EJ åk 1)

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Livet som sjökapten är för dig som vill upptäcka världen, utmanas och leda andra. Efter din utbildning väntar ett yrkesliv i en omväxlande miljö med många internationella kontakter. Programmet kombinerar kurser inom sjöfart, med ledarskap, miljö och juridik för att förbereda dig inför rollen som befälhavare på ett fartyg eller i land inom en myndighet eller ett rederi.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 1a eller 1b1 eller Naturkunskap 2, Matematik 3b eller 3c, Engelska 6 samt tidigare akademiska meriter som motsvarar obligatoriska kurser på programmet du söker. De obligatoriska kurserna på programmet på Chalmers måste uppgå till minst 35 högskolepoäng. OBS Chalmers bilaga för senare del, samt kursplaner är obligatoriska dokument till din anmälan. Läs den fullständiga informationen på chalmers.se "Byta till Chalmers - anmäl dig till senare del av program"

Examen & Intyg

Sjökaptensexamen
Chalmers tekniska högskola
412 96 Göteborg

Utbildning för en hållbar karriär

Världen står just nu inför stora globala utmaningar. Vi blir allt fler människor på jorden, fattigdomen måste bekämpas, samtidigt som det ställs allt högre krav på materiell välfärd. Klimatfrågan är den mest omdebatterade, men frågor om rättvisa och trygghet behöver...

Läs mer om Chalmers tekniska högskola och visa alla utbildningar.

Highlights