Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Speciallärarprogrammet, Specialisering - Språk-, skriv- och läsutveckling

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

I alla skolformer finns ett stort behov av personal med särskilda kunskaper i specialpedagogik. Utbildningen förbereder dig för kvalificerade arbetsuppgifter i undervisning, utvärdering, utredning och pedagogisk utveckling. Utbildningen innehåller såväl akademiska som verksamhetsförlagda studier och sker på halvfart och distans, med en träff i månaden på två till tre dagar i Linköping. Beroende på vilken grundutbildning du har kan du efter utbildningen arbeta i förskola, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola eller inom vuxenutbildning.

Så ansöker du

Grundlärarexamen eller Ämneslärarexamen eller Yrkeslärarexamen eller Förskollärarexamen Minst tre års yrkeserfarenhet som lärare på minst halvtid efter utfärdad examen. Godkänd svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå För specialisering Matematikutveckling gäller även följande: Examen ska omfatta studier i matematik eller matematikutveckling. Om examen inte omfattar dessa ämnesstudier, krävs i stället att den sökande har kompletterat sin utbildning med motsvarande kunskaper. Yrkeserfarenheten ska vara av undervisning, i vilken matematik eller matematikutveckling har ingått, och vara inom examens verksamhetsområde. (Om komplettering med ämnesstudier har skett ska yrkeserfarenheten ha förvärvats efter komplettering.) För specialisering Språk-, skriv- och läsutveckling gäller även följande: Examen ska omfatta studier i svenska eller språk-, skriv- och läsutveckling. Om examen inte omfattar dessa ämnesstudier, krävs i stället att den sökande har kompletterat sin utbildning med motsvarande kunskaper. Yrkeserfarenheten ska vara av undervisning, i vilken svenska, svenska som andra språk eller språk-, skriv- och läsutveckling har ingått, och vara inom examens verksamhetsområde. (Om komplettering med ämnesstudier har skett ska yrkeserfarenheten ha förvärvats efter komplettering.)

Examen & Intyg

Speciallärarexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights