Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet - vård av äldre

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Som specialistsjuksköterska med inriktning vård av äldre bedriver du professionell omvårdnad och behandling av den äldre människan i samarbete med närstående och i samverkan med hälso- och sjukvårdspersonal samt omsorgspersonal.

Programmet förbereder dig för arbete med vård av äldre och hälsa inom geriatrik och akutsjukvård, kommunal äldreomsorg och primärvård. Under utbildningen lär du dig att göra självständiga bedömningar genom att analysera och värdera äldre personers vårdbehov samt ordinera, genomföra och utvärdera omvårdnadsåtgärder.

Utbildningen är en distansutbildning på halvfart. Mellan träffarna på campus Flemingsberg studerar du självständigt och tillsammans i studiegrupp med skriftliga uppgifter, webbdiskussioner och med förberedelser inför seminarier. Studierna sker med hjälp av en digital lärplattform. I utbildningen ingår 2-4 obligatoriska fysiska träffar per 7,5 högskolepoäng. Under tre kurser ingår verksamhetsförlagd utbildning (praktik) som genomförs inom Region Stockholms hälso- och sjukvård och kommuner.

Så ansöker du

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights