Visa studentum.se som: Mobil

Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm
Sista ansökan: 2019-04-15

Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

Utbilda dig till Hälsoutvecklare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör!

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att inspirera människor till att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Kursen syftar till att ge dig professionella verktyg för att kunna leda andra i hälsofrämjande insatser, med fokus på livsstilsfaktorer som exempelvis kost, stress och träning. Med stöd av våra erfarna och branschnära lärare ges du de bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med hälsofrågor.

Med över 30 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska nå framgång som exempelvis kostrådgivare, egenföretagare inom träning och hälsa eller gruppträningsinstruktör. Få andra utbildningar ger samma djup och goda förutsättningar för att nå framgång i ditt yrkesliv inom träning och hälsa. Av den anledningen kanske det inte är en slump att vi årligen har deltagare som uppger att detta var det bästa året i deras liv!

Drömmer du om att arbeta som PT eller massör erbjuder vi även en vidareutbildning med möjlighet att bli Cert. Personlig Tränare (PT) med inriktning hälsa, fysisk prestation och behandling.

Områden som ingående behandlas i kursen är bl.a. kost och näringslära, kroppens uppbyggnad och funktion och hälsocoaching. Efter kursen ska du kunna arbeta som exempelvis kostrådgivare, hälsoutvecklare och gruppträningsinstruktör samt ha de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att kunna läsa vidare till Cert. Personlig Tränare (PT) med inriktning hälsa, fysisk prestation och behandling.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

För mer information om Hälsoutvecklare - yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Studietakt

Utbildningen bedrivs på heltid med närvarokrav på skolan varje dag.

Ansökan och behörighet

För att antas till kursen krävs att du har ett slutbetyg från gymnasieskolan eller motsvarande. På vår hemsida kan du läsa om ansökningsförfarandet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till kostrådgivare. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Branschrådet för hälsa.

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs obligatorisk närvaro för att få ett komplett intyg.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Kostnader

Se skolans hemsida.

Jakobsbergs Folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola


I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsoutvecklare - yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 10 recensioner.

CS
(3)
Jag tycker att alla ämnena är jätteintressanta, men jag hade behövt mer tid för varje moment. Jag har inte möjlighet att lägga så mycket tid som jag hade velat och behövt på varje moment eftersom att vi har flera uppgifter inom olika moment pågående samtidigt, och det gör tyvärr att jag känner mig stressad. Mycket synd för jag hade hoppats att d...
Visa mer
Julija Jaronske
(1)
Gammal information som stämmer inte med nuvarande undersökningar. Bara fysisk närvaro som räknas (man eller ens barn kan inte bli sjuk), men inte aktiv deltagande och engagemang i ämnena, uppgifter, projekten. 0 problemlösning.
Bengt Jönsson Kommentar:
Vissa moment på kursen måste göras på plats, speciellt om det är grupparbete. Men det borde finnas moment man kan göra hemma vid behov. Prata med dina lärare och försök hitta en lösning.
Lycka till i fortsättningen.
Joakim
(5)
En omfattande utbildning med brett och sunt perspektiv som jag upplever slår det mesta inom genren. Fantastiska lärare och kurskamrater! Fin, icke-kommersiell ubildningsfilosofi med kunskapen i fokus.
Beställ information

För att få mer information om Hälsoutvecklare - yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 128 recensioner.
Se alla skolans recensioner