Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i Resursåtervinning - hållbara energitekniska processer

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Masterprogram i Resursåtervinning - hållbara energitekniska processer

I dag produceras enorma mängder av avfall och andra restprodukter, samtidigt som världens energibehov stadigt ökar. Det gäller även behovet av viktiga näringsämnen och mineraler som i dag oftast hamnar på deponi eller släpps ut i haven. Detta masterprogram vänder sig till dig som vill vara en del av tekniksprånget mot en cirkulär ekonomi och mer hållbara energisystem som forskare, ingenjör eller inom management.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Borås

Ansökan och behörighet

Högskoleingenjörsexamen eller examen på grundnivå om 180 hp med inriktning mot maskinteknik, industriell ekonomi, energiteknik, kemiteknik, bioteknik, väg- och vattenteknik, textilteknik, byggteknik, fysik eller kemi. Kunskaper i termodynamik och Engelska 6.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights