Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Socionomprogrammet

Längd
210 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
210 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Socionomprogrammet

Högskolan Dalarna

Socionomprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med människor i utsatta situationer och lindra uppkomsten av sociala problem. Utbildningen ger dig bland annat möjlighet att arbeta som skolkurator, enhetschef och socialsekreterare inom socialtjänst, skola, kriminalvård eller frivilligsektorn.

Socialt arbete handlar om att bemöta och stödja människor i olika skeenden i livet. Du får möjlighet att skapa en bättre livssituation för utsatta personer i till exempel socialtjänstens individ- och familjeomsorg, kriminal- och missbruksvård eller som skolkurator. Som socionom har du alla möjligheter att förändra någons liv till det bättre.

Utbildningens innehåll

Socionomprogrammet sträcker sig över 7 terminers heltidsstudier, som omfattar 210 högskolepoäng, och bygger på en campus- och verksamhetsförlagd undervisning (VFU). Utbildningen bärs upp av kurser inom kunskapsområdena socialt arbete, sociologi, psykologi och rättsvetenskap.

Under utbildningen sker en fördjupning kring förmågan att se sin egen personliga roll i förhållande till professionellt socialarbete. Det läggs vikt på självkännedom och empatisk förmåga samt förmåga till ett professionellt bemötande och förhållningssätt. Efter genomförda programstudier kommer du ha den kompetens som krävs för självständigt socialt arbete på individ-, grupp- och samhällsnivå.

För mer information om Socionomprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Programmet syftar till att utbilda socialarbetare för hela välfärdsområdet. Under utbildningstiden förbereds du för socialt arbete på olika nivåer och i olika verksamheter. Du kan till exempel arbeta som skolkurator, biståndsbedömare, enhetschef och socialsekreterare inom socialtjänst, skola, kriminalvård eller frivilligsektorn.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Socionomexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Falun

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Socionomprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights