Visa studentum.se som: Mobil

Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling

Handelsakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling

Vill du jobba med programmering och utveckla data/IT-system? Utbildningen Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling ger dig kompetens att jobba som t ex systemutvecklare, databasutvecklare, systemarkitekt, IT-projektledare eller IT-säljare.

Som systemutvecklare är din huvudsakliga kompetens programmering och du har en viktig roll när nya IT-system ska utvecklas eller när befintliga system ska förändras eller vidareutvecklas.

Till skillnad från en webbutvecklare har systemutvecklaren kompetens att delta i hela utvecklingsprocessen – från analys, design och programmering till test och dokumentation av ett system. Det kan röra sig om hela eller delar av system – allt ifrån ekonomisystem till stora system för att styra industriproduktion.

Systemutvecklaren jobbar ofta i team med både beställare och användare och medverkar även i utformningen av kostnads- och arbetsplaner.

Objektorienterad systemutveckling är en effektiv och kraftfull metod, särskilt vid konstruktion av större program. Ett program kan innehålla flera objekt som interagerar med varandra, och programdelar från ett program kan ofta återanvändas i ett annat.

I den här utbildningen lär du dig objektorienterad programmering med Java och .NET och du får analysera och designa webb- och nätverksapplikationer.

Yrkesroller

– Systemutvecklare
– Systemarkitekt
– IT-projektledare
– IT-säljare
– .NET, och Java-utvecklare
– Mjukvaruutvecklare
– Databasutvecklare/administratör

Maria Nordin sadlar om från konstnär och egen företagare till systemutvecklare och har gått sitt första år på utbildningen. Vad lockade henne att söka till just den här utbildningen?

"Det var faktiskt möjligheten att kunna få en anställning, och chanserna är bra i det här yrket. Dessutom tycker jag att det är väldigt roligt och intressant med system, jag tror att det här yrket passar mig. Just den här utbildningen verkade bred, för man får både backend och frontend med sig. Nu gör jag LiA på ett mindre företag och där behöver alla kunna göra lite av allt, så det har jag stor nytta av."

FÖR MER INFO BESÖK: handelsakademin.se

För mer information om Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan är stängd för den här gången. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Ansökan görs via handelsakademin.se. Där finns mer information samt en länk till vårt web-baserade ansökningsverktyg "Yh-antagning". Du kan skapa en ansökan och komplettera senare. 


Förkunskaper

Gymnasieexamen samt:
- Lägst betyg E i Matematik 2 (Matematik B) eller motsvarande kunskaper
- Lägst betyg E i Programmering 1 (Programmering A) eller motsvarande kunskaper

Vi erbjuder avgiftsfria förberedande kurser i matematik och programmering.

Innehåll

- Introduktion till systemutveckling 10
- Introduktion till objektorientering 20
- Objektorienterad programmering, grundläggande 60
- Objektorienterad analys 20
- Objektorienterad design 20
- Databaser 30
- LIA1 40
- Agil projektledning 20
- Webbapplikationer 40
- Objektorienterad programmering, avancerad 60
- LIA2 70
- Examensarbete 10

TOTALT 400

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen 400 Yh poäng

Handelsakademin

Handelsakademin

Handelsakademin har bedrivit vuxenutbildning i olika former sedan 1995 och gymnasieskola sedan 2010. Handelsakademin är en etablerad och stor aktör inom Yrkeshögskolan (YH) och dess föregångare KY. Vår långa erfarenhet inom vuxenutbildning tillsammans med vårt starka nätverk med näringslivet har gett...


Läs mer om Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Handelsakademin

Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

Tel: 031-704 67 00
Fax 031-14 11 18
handelsakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 2 recensioner.

Tidigare nyutexad elev
(1)
...över att ha satsat på denna utbildning. Det är pinsamt hur lite kunskaper man får med sig efter examen som verkligen värdesätts av branschen. Detta kommer från någon som kontinuerlig haft hög närvaro och som klarat alla kurser. Tyvärr möter inte denna utbildning kraven som ställs av framtida arbetsgivare. Också har den del av ledningen jag h...
Handelsakademin Kommentar:
Hej och tack för att du delar med dig av din upplevelse. Handelsakademin tog över utbildningen ”Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling” från en annan utbildningsanordnare vid årsskiftet 2019/2020. Det vill säga inför den sista terminen för dig på utbildningen, om du är nyutexaminerad – En termin som ju till stor del består av LIA (...
Visa mer
Missnöjd elev
(1)
Handelsakademin har inga bra lokaler. Vi bad om ett fjärrkontroll för våran projektor i ca 2 månader och fick ej det till slut. Fönstrarna var låsta och gick ej att öppna dem. Verksamheten bad några av eleverna flera gånger att betygsätta de ett bra betyg på studentum vilket är oerhört oproffesionellt.
Handelsakademin Kommentar:
Hej och tack för din feedback! Vad som hände i det specifika fallet med fjärrkontrollen kan vi inte svara på. Kanske var det en kommunikationsmiss, och det är då något vi i så fall beklagar. Rörande fönstren så stämmer det att vi har vissa restriktioner på den aktuella skolan. De har med larm och säkerhet att göra, men kompenseras med ett ven...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling från Handelsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: