Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogrammet i Kriminologi

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Masterprogrammet i kriminologi riktar sig till dig som vill få fördjupad kunskap om varför människor begår och utsätts för brott, förstå vilka åtgärder som är lämpliga för att hindra brottslighetens uppkomst och skadeverkningar samt kunna tillämpa kriminologisk kunskap i praktiskt arbete. Programmet är särskilt lämpligt för dig som vill kunna arbeta med brottsförebyggande verksamhet, trygghet och säkerhet samt planerings-, utrednings- och utvärderingsarbete utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Programmet behandlar brott och åtgärder i bred bemärkelse och berör drogmissbruk, social utslagning, konflikter och ohälsa. Programmet är därför även lämpligt för dig som vill kunna ge ett kriminologiskt perspektiv på konflikthantering, arbetsmiljö- och hälsoarbete, personalplanering eller organisationsutveckling. Att lära sig integrera kunskap om hur brottsdeltagande, utsatthet för brott och åtgärdsarbete hänger samman och förstå hur relationer mellan individuella livsöden, lokala livsvillkor och globala skeenden kan se ut är centrala inslag i programmet. Du tränar dig vidare i att förstå hur kriminologisk kunskap kan komma till praktisk användning i yrkesmässig verksamhet inom såväl offentlig förvaltning och privat näringsliv som i ideellt föreningsarbete.

Så ansöker du

Behörig att antas till masterprogrammet i kriminologi är den som har uppnått fordringarna för kandidatexamen och har godkända kurser om minst 60 hp i ett samhälls- eller beteendevetenskapligt ämne, eller motsvarande, inklusive godkänd kurs i samhällsvetenskaplig metod om minst 15 hp. Behörig att antas till programmet är även den som har uppnått fordringarna för socionomexamen, lärarexamen (minst 180 hp) eller juristexamen, och har godkänd kurs i samhällsvetenskaplig metod om minst 15 hp. Utöver tidigare högskolestudier krävs dessutom Svenska B/Svenska 3 och Engelska B /Engelska 6, eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights