Visa studentum.se som: Mobil

Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Eslöv
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
#Education#

Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning

               

Fritidsledarutbildning

Vill du vara en positiv kraft i andra människors liv som får dem att växa som individer? Är du nyfiken på hur man använder upplevelser och utmaningar för att ge ökad självkännedom? Vår fritidsledarutbildning är en bred utbildning med både teoretiska och praktiska inslag och passar dig som gillar en aktiv livsstil.

Läs till fritidsledare hos oss

Som fritidsledare har du många möjligheter till spännande arbete – av de som har fått examen hos oss under de senaste åren arbetar majoriteten inom våra profileringar eller inom kommunernas traditionella fritidsverksamhet. Bredden på utbildningen gör att du som utbildad fritidsledare kan konkurrera inom många olika sektorer av arbetsmarknaden.

Vår tvååriga fritidsledarlinje har fritid och socialt arbete samt fritidsgårdsarbete som profilämnen. I utbildningen ingår också en veckolång studieresa utomlands sista terminen. Under resan gör vi en rad studiebesök som ligger i linje med vår profilering. De senaste tio åren har deltagarna haft möjligheter att bland annat besöka fängelser, behandlingshem, fritidsgårdar, institutioner för funktionsnedsättning i länder som Grekland, England, Irland och Turkiet.

För mer information om Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem kan söka?

För att söka till fritidsledarlinjen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Yrkeslivserfarenhet är meriterande.

Ansökan öppnar 1 februari och görs digitalt via vår hemsida, sista ansökningsdagen är den 23 april.

Examen & Intyg

Hur går examinationen till?

Fritidledarutbildningen är en yrkesförberedande utbildning där närvaro och aktivt deltagande i våra olika kursmoment krävs för examen. Examination sker genom grupparbete, skriftliga inlämningsuppgifter, deltagande i gruppövningar, diskussioner och ledarskapsutbildning ute i fält. Sista terminen gör deltagarna ett projekt- eller examensarbete inom ett egen valt intresseområde.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

När du är färdig fritidsledare kan du arbeta inom öppna verksamheter, fritidsgårdar, mötesplatser, skola, fritidsklubb, HVB-hem och LSS-verksamhet.

Kurser

Kursinnehållet är en blandning av teoretiska och praktiska moment.

Exempel på olika teoretiska moment är:

Kursinnehåll

Samhällskunskap
Psykologi
Sociologisk metod
6-poängsuppsats
Konflikthantering
Samtalsmetodik
Projektledning
Pedagogik
Fritidsmetodik

Praktiska moment

Sommar- och vinterfjällutbildning
Arrangemang av Skånerock, en gala för människor med funktionsnedsättning
Friluftsmetodik
Drama och skapande verksamhet
Kanot- och cykel hajk

Kostnader

Själva undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för läromedel, studiematerial, studieresor, kostnad i samband med praktik eller friluftsveckor samt för eventuell mat och logi. För information om studiebidrag, studiemedel eller vuxenstudiestöd, kontakta din studievägledare.

Eslövs Folkhögskola

Eslövs Folkhögskola

Genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis. Vi...


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

J
(5)
Utvecklande och krävande på ett positivt vis. Förstående och engagerade pedagoger. Utmanande aktiviteter jag kommer ha nytta av i framtiden.
Halläningen
(5)
Eslövs folkhögskola och utbildningen har fått mig att växa något otroligt mycket som både privat person och inom mitt blivande yrke. Utbildningen erbjuder lärare med otroliga kunskaper och en stark vilja att lära. Dem stöttar en till hundra procent och är genuint intresserade för att eleverna skall ta examen med så mycket som möjligt i ryggsäcke...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Fritidsledarutbildning - yrkesutbildning
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner