Visa studentum.se som: Mobil

Australian College of Physical Education, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Sydney
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Varierande - Sydney
Mässa
2020-01-25

Australian College of Physical Education, EduPlanet

Idrottsutbildningar i Australien

Australian College of Physical Education (ACPE) grundades 1917 och är idag en av Australiens äldsta skolor för högre studier. Just på grund av sin långa erfarenhet inom branschen kan ACPE idag skylta med att de erbjuder kvalitativa och hållbara utbildningar inom respektive idrottsgren. Skolans campus använder sig av samma byggnader som användes under OS i Sydney år 2000, vilket verkligen höjer nivån på utbildningarna ytterligare.

Idrottsutbildningar i världsklass

Ända sedan starten har ACPE utbildat studenter till lärare inom fysisk träning, men har på senare år vidgat sina vyer och erbjuder nu utbildningar inom fler områden. Skolan har policyn att learning by doing är en bra väg att gå och med en lärarstab i världsklass med både proffesionella atleter och högt utbildade akademiker läggs grunden för att studenterna ska få en givande och produktiv tid på ACPE.

För mer information om Australian College of Physical Education, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

EduPlanet hjälper dig att ansöka till ACPE utan kostnad, samt svarar på frågor om boende, visum, CSN m.m. Kontakta EduPlanet.

Skolan har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot ansökningar tills kurserna är fulla. EduPlanet råder dock sina studenter att vara ute i god tid, ca 4 månader innan kursstart brukar vara en bra måttstock.

Krav

För att bli antagen krävs ett slutbetyg från gymnasiet samt en engelskanivå på VG/C i Eng A/5 och B/6, har du inte denna nivå kan du även göra ett IELTS-test. Vill du läsa en Study Abroad termin krävs det att du redan studerar på Universitetet i Sverige. Du kan läsa mer om exakt vad som krävs och hur antagningen går till på EduPlanet hemsida! 

Visum

Vid inresa i Australien behöver du som student ett giltigt studerandevisum. Studerandevisum behöver du om du ska studera i landet mer än 12 veckor. Om du ska studera kortare tid räcker det med att du ansöker om ett elektroniskt turistvisum, ETA.

Fritid

Sydney är Australiens inofficiella huvudstad, med cirka 4 miljoner invånare. Staden är känd för sitt stora utbud av shopping, restauranger och caféer. Staden ligger på Australiens östkust och är en hamnstad så det är aldrig långt till någon av deras kända stränder, som till exempel Bondi Beach och Manly beach.

Klimatet i den här delen av världen ger varma somrar och milda vintrar, stadens varmaste månad är januari där temperaturen ofta ligger runt 26 grader. Staden är lätt att ta sig runt i tack vare Sydneys välutvecklade kollektivtrafiknätverk.

I Sydney finns något för alla. Vandra omkring längs vattnet i Circular Quay och låta dig fascineras av Sydneys spektakulära operahus som ståtligt reser sig vid bukten. Ta en färja över till Toranga Zoo och beskåda Australiens spännande djurliv. Sök dig bort till det romantiska Darling Harbour och avnjut en kulinarisk måltid medan du blickar ut över det skimmrande havet. Koppla av med en god bok i vidsträckta Hyde Park eller promenera omkring i stadskärnans shoppingcenter och affärer.

För den konstintresserade bjuder denna imponerande stad på oändligt många museer, teatrar och återigen, inte minst det magnifika operahuset som årligen gästas av världsberömda artister. Sommartid lockar stränder som Bondi Beach och Manly Beach, dit du enkelt tar dig med färja eller buss för en billig peng. Utelivet varierar och erbjuder allt från intensiva nattklubbar som håller dig vaken ända fram på morgonkvisten, till mysiga irlandsinspirerade pubar i kvarteret "The Rocks".

Kurser

Health and Movement

Denna utbildning passar dig som är intresserad av en karriär inom sport, hälsa och fysisk aktivitet. Med en bachelor i Health and Movement får du en bred utbildning där du med stor flexibilitet kan välja inriktning inom industrin. Health and Movement passar dig som är lite osäker på vad du vill bli efter din utbildning, då utbildningen är bred finns valmöjligheten att gå in mer på undervisning eller ett mer administrativt yrke. De tre huvudämnena som kommer att läsas under utbildningen är movement, science och health. Utbildningen är tre år och leder till en Bachelor.


Dance Education

Om din passion är dans och du brinner för att skapa dig en karriär inom dansen kombinerat med undervisning, är Dance Education skräddarsydd för dig! Utbildningen innehåller ämnen så som dance classes, performance, anatomy, health och practical experience requirement. Med denna utbildningen kommer du bli en bättre dansare såväl som en bättre lärare. Du talang och passion för dans kommer att uppmanas såväl som utmanas, för att du ska bli en bättre dansare. Dance Education är fyra år lång och leder till en Bachelor.

Applied Dance

Bachelor of Applied Dance är en treårig utbildning som är såväl praktisk som teoretisk. Undervisningen varvas mellan lektioner, föreläsningar, danslektioner, workshops, uppvisningar, seminarier och individuell undervisning. Tidigare studenter har idag arbeten som t.ex. dansinstruktörer, koreografer, roll i dansuppsättningar, samt ledare/administratör inom dans.


Sports Coaching and Administration

Är coaching din dröm? Älskar du sport och vill skapa dig en karriär inom ämnet? Då är Sports Coaching and Administration programmet för dig! Du får under programmets gång bland annat lära dig modern coachningsteknik tillsammans med att hantera de politiska, lagstiftade och administrativa påverkningarna på yrket. Då programmet är såväl praktisk som teoretisk utformat ger det dig en stabil och bra utbildning mot en framtida coaching-karriär. Sports Coaching and Administration går att läsa på två år för att uppnå en associate´s Degree eller på tre år för en Bachelor.

Applied Fitness

Om du är intresserad av att vara en del av fitnessindustrin och t.ex. bli personlig tränare, är passar Applied Fitness dig. Med huvudämnen så som bl.a. fitness management, health promotion, human anatomy, kinesiology, nutrition, physiology m.fl. får du alla redskap som behövs för att skapa dig en karriär inom branschen efter studierna. Applied Fitness kan du läsa på två eller tre år och nå en Associate´s eller Bachelor´s Degree.

Sports Business

Med sin gedigna erfarenhet och ledande kunskap på marknaden erbjuder JMC en spännande och givande utbildning inom Sports Business. Idag är det mer populärt än någonsin att arbeta inom sportindustrin och arbeten växer fram i olika former, du kan t.ex. arbeta på sportklubbar, sport- och reaktionsföreningar, fitness-anläggning, privata sportföretag, samt atletföretag m.m. Utbildningen har fyra huvudämnen sport management and leadership, sports marketing and communications, sports and its social context, samt finance, accounting and economics. Sports Business kan du läsa på två år och uppnå en Associate´s Degree, eller på tre år och gå ut med en Bachelors Degree.

Study Abroad

Du som redan går ett program med liknande ämnen på ett universitet i Sverige har möjligheten att studera en eller två terminer på ACPE.

Examen & Intyg

Varierande. Från kortare utbildningar till bachelorexamen.

Kostnader

 • Samtliga program har samma kurskostnad för internationella studenter.
 • Per semesterAUD 10 960 ca 69 740 SEK
 • SEK-priserna baseras på kursen 2018-02-01

Boendepriser 

 • Pris per vecka
 • Från ca 880 SEK och uppåt

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Australian College of Physical Education, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Australian College of Physical Education, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner