Visa studentum.se som: Mobil

Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa

Consensum
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Lund, Sollentuna, Stockholm
80 v, (200 yh-poäng)
Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Sollentuna Sista ansökan
januari 2020 
Stockholm
januari 2020 
2019-11-16
Distans
januari 2020 
2019-11-16
#Education#

Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa

Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa

Undersköterska! Vill du specialisera dig i psykisk ohälsa?

Hos oss får du lära dig det senaste om olika psykiatriska diagnoser, behandling, omvårdnad, rehabiliteringsmetoder samt suicidprevention. Du kommer att lära dig att återhämtning från svåra psykiska problem är möjligt och du får lära dig hur du som personal kan hjälpa till. Du lär dig mycket användbara samtalstekniker och  lär dig bland annat  att coacha andra att själva lösa sina problem.

Utbildningen kräver engagemang. Du får läsa, titta på filmer, tillverka infobroschyrer, hålla föredrag, debattera, göra studiebesök och lyssna på personer med egen erfarenhet av olika diagnoser och behandlingar. Under utbildningen kommer du utvecklas som person och vår förhoppning är att du också hittar din passion, det som du verkligen har talang för inom vård och stöd till personer med psykisk ohälsa.

De studerande på Consensum är undersköterskor från hela landet med olika arbetslivserfarenheter. Det som de har gemensamt är ett stort intresse och stort hjärta för personer med psykisk ohälsa och viljan att bidra till bättre vård och stöd. Våra studerande brukar vara mycket uppskattade LIA-praktikanter i och har placerat sig väl i yrkeslivet under eller efter utbildningen.

Möjliga yrkesroller efter examen

Efter utbildningen kan du arbeta som specialistundersköterska i psykisk ohälsa inom äldreomsorgen, som skötare, behandlingsassistent eller boendestödjare m.m inom landstingspsykiatri och socialpsykiatri.

Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa är en distansutbildning på halvfart med obligatoriska närträffar i Sollentuna. Utbildningen innehåller en LIA-period.

För mer information om Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till utbildningen krävs grundläggande behörighet samt att du har betyget E/G i minst 1300 av yrkesämnen från Vård och omsorgsprogrammet/Omvårdnadsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (Komvux) eller motsvarande i äldre utbildningar.


Yrkeserfarenhet: Se Consensums hemsida.

Ansökan görs via Consensums hemsida, consensum-yh.se.

Du kan söka till utbildningen oavsett var i Sverige du bor.

Handledning

Du kommer att ha tillgång till kommunikation med lärare för handledning via en lärplattform samt handledning via telefon, skype, mejl eller efter överenskommelse i ett personligt möte.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN stöd

Consensum

Consensum

Vill du ha arbete? Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har både vuxenutbildning och yrkeshögskola på distans! Vuxenutbildningen är på gymnasienivå med kurser i vård o omsorg samt barn...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum


Tel: 0774 - 41 41 50
consensum-yh.se


Beställ information

För att få mer information om Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner