Visa studentum.se som: Mobil

Specialistutbildad undersköterska inom demens

Consensum
Sammanfattning
Utbildare: Consensum
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Distans, Lund
Längd: 80 v, (200 YH-Poäng)
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: CSN-berättigad
Recensioner: (21 Recensioner)
Startdatum: januari 2019 - Distans

Specialistutbildad undersköterska inom demensBli specialistutbildad inom demens

Arbetar du som undersköterska i dagsläget och vill lära dig något nytt? Vill du arbeta med evidensbaserad vård och omsorg om personer med demenssjukdom? Studera till specialistutbildad undersköterska inom demens på distans med  träffar i Lund två dagar per månad.

Fördjupad kunskap om demens

Under YH-utbildningen får du lära dig att arbeta utifrån ett salutogent synsätt med fokus på en ökad livskvalitet. Du får en fördjupad kunskap kring kognitiv svikt och demenssjukdom, omsorg och behandling.

Utbildningen ger dig kunskap om hur miljön kan anpassas till personer med demenssjukdom, för att kunna tillgodose individens förutsättningar och behov för ett värdigt liv. Du lär dig bemöta, kommunicera och samarbeta med personer med demenssjukdom och dennes närstående samt bidra till en ökad delaktighet och trygghet. Mat och näring påverkar i högsta grad välbefinnandet och hälsan för personer med demenssjukdom och även här får du nya insikter.

Du kommer även att utveckla din förmåga att utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande förhållningssätt stödja personer med demenssjukdom för en aktiv och meningsfull vardag. Du får också verktyg för att pedagogiskt vägleda kollegor i  vård- och omsorgssituationer. Med din nya kunskap kan du förhålla dig till ny forskning på området och driva systematiskt förbättringsarbete.

Efter examen

Efter fullgjord utbildning har du kompetens att arbeta som Specialistutbildad undersköterska inom demens, framför allt i särskilt boende och vård i egna hemmet men också inom dagverksamhet för personer med demenssjukdom och i demensteam. Du har också verktyg att utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt initiera utvecklingsprojekt och kan ha en rådgivande roll i det dagliga arbetet. 

För mer information om Specialistutbildad undersköterska inom demens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till utbildningen krävs gymnasiekompetens samt godkända betyg omfattande minst 1300 poäng av yrkesämnen från Omvårdnadsprogrammet/ Vård och omsorgsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (Komvux) eller äldre utbildningar t.ex Vårdlinjen samt sammanlagt 6 månaders heltidstjänstgöring inom vård och omsorg.

Svenska 2/ svenska som andraspråk 2 eller motsvarande.

Kunskaper i engelska motsvarande gymnasienivå.

Sista ansökningsdag var den 15 november, men vi tar emot  sena ansökningar ifall utbildningen inte blir full.

Du kan ansöka till utbildningen oavsett var i Sverige du bor.

Urvalsgrunder

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen är urvalsgrunden längden på yrkeserfarenhet där antalet månader utöver kravet i de särskilda förkunskaperna räknas om i poäng.

Handledning

Du kommer att  ha tillgång till kommunikation med lärare för handledning via lärplattformen samt handledning via telefon, skype eller, efter överenskommelse, i ett personligt möte. 

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN 

Consensum

Consensum

Vill du ha arbete? Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har både vuxenutbildning och yrkeshögskola! Yrkeshögskoleutbildningarna är eftergymnasiala och till för dig som har en grundläggande utbildning och arbetat...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistutbildad undersköterska inom demens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum

Sankt Lars väg 45A
222 70 Lund

Tel: 0774 - 41 41 50
consensum-yh.se

Recensioner

Camilla Wallenius Pérez   |   2018-01-09
Utbildningen har varit otroligt bra på många sätt för mig. Jag har fått så mycket kunskap om demenssjukdom och allt runt omkring sjukdomen. Min självkänsla har blivit stärkt och jag vågar nu stå upp för vad jag tycker för jag vet att jag har kunskapen. Läraren har varit så fantastisk, hon har varit tillmötesgående och empatisk och stöttat mig ...
Visa mer
          (5)
Vieng   |   2018-01-06
Mitt intryck av Consensum är positiv. Både gälller utbildning och lärare kompetens.
          (4)
Görel   |   2018-01-05
Jag är mycket nöjd med utbildningen som helhet. Träffarna kunde dock vara under en dag per månad då det blir mycket kostsamt att resa och bo på hotell varje månad. Det är tråkigt att missa möjlighet att vara med p g a detta. Märket som vi fick köpa är jag missnöjd med då den på ett otydligt sätt visar vad vi har kunskap om (då specialistunderskö...
Visa mer
          (4)
Beställ information

För att få mer information om Specialistutbildad undersköterska inom demens via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Specialistutbildad undersköterska inom demens
Kursrecensioner
          (4,7)
Baseras på 21 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
          (4,7)
Baseras på 32 recensioner
Se alla skolans recensioner