Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa till Sapporo

Blueberry Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Sapporo
Flexibelt
Heltid
Startdatum: Kontakta oss för mer information - Sapporo

Språkresa till Sapporo

Språkresor till Sapporo

Vill du leva ett studentliv med ena foten i ett pulserande storstadsliv och den andra i naturen är Sapporo ett givet val.

Den japanska norrön Hokkaido är naturens ö med vidsträckt fantastisk natur där många ställen är helt orörda av människan. Hokkaidos huvudstad Sapporo ligger vackert inbäddat mellan bergen och havet. Trots att Hokkaido domineras av storslagen natur och få människor är Sapporo en mycket modern storstad byggd i västerländskt rutnätsmönster och är Japans befolkningsmässigt femte största stad med sina cirka 1,9 miljoner invånare. Sapporo är staden där Asiens första vinter-OS hölls 1972 men idag är Sapporo minst lika känd för sin årliga snöfestival i februari med hundratals magnifika snöskuplturer som lockar miljontals besökare.

Världskänd pudersnö

De flesta japaner förknippar Sapporo med vintersport. Under en normal vinter faller här drygt 6 meter snö vilket skapar ypperliga förutsättningar för fantastisk utförsåkning. Att skidåkning är ett självklart inslag i livet här exemplifieras av Okurayama Elementary School i Sapporo som har egen skidbacke på skolområdet! I närområdet runt Sapporo hittar du ett antal skidanläggningar och ryktet om den fantastiska pudersnön här lockar många skid- och snowboardåkare från hela världen.

Behagligt, nästan svenskt, klimat

Klimatet i Sapporo är mycket svalare och behagligare än i exempelvis Tokyo och inte helt olikt det svenska med fyra tydliga årstider. Somrarna är behagligt varma med en medeltemperatur under högsommaren i augusti på 22 grader utan den höga luftfuktighet som resten av Japan har. Vintrarna är kalla med mycket snö och medeltemperaturen för den kallaste månaden januari är -4. Årsmedeltemperaturen är 8,5 grader och till skillnad från södra Japan har Sapporo ingen regnperiod under de tidiga sommarmånaderna.

En populär stad

Japanerna gillar att ranka olika saker. Sapporo rankas som tvåa bland "de bästa platserna du vill åka till inom Japan" och trea i en rankning "Japans bästa städer att bo i". Livskvaliteten är hög och många människor vill bo i Sapporo, så att varför inte bli en av dem? Glöm inte att prova Soup Curry och Jingisukan när du är där!

För mer information om Språkresa till Sapporo, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Blueberry Språkresor

Blueberry Språkresor

Om oss

Vi har över 30 års branscherfarenhet inom företaget och alla som jobbar här har själva erfarenhet av studier eller arbete utomlands. Ta chansen att upptäcka världen med Blueberry språkresor! Gratis rådgivningVi erbjuder utbildningar på alla världsdelar utom Antarktis och våra...


Läs mer om Blueberry Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa till Sapporo

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkresa till Sapporo från Blueberry Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: