Om skolan

Läkare

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland

Studera till läkare eller tandläkare på Riga Stradins University med hjälp av Blueberry. Universitetet ligger i Riga som är Lettlands huvudstad med omkring 750 000 invånare. Riga ligger vid Östersjökusten och har en av Europas vackraste gamla stadsdelar. Lettland upplever i dag en enorm ekonomisk växt och Riga har nu dagliga flygavgångar och båtförbindelse med Stockholm.

RSU har ett gott rykte och erbjuder gedigna medicinutbildningar i moderna lokaler med teknik i toppklass! Utbildningarna blandar den teoretiska läran med en hög utsträckning av praktik, så att du blir väl förberedd inför arbetslivet efter avslutade studier. Riga Stradins University är ett populärt val för internationella studenter, dels för den höga kvalitén på utbildningen men också på grund av det förmånliga priset på terminsavgifterna!

Program som erbjuds på Riga Stradins University

Studera till läkare (Medical Doctor “MD”) - 6 år

Studera till tandläkare (Doctor of Dental Surgery “DDS”) - 5 år 

Livet som student i Lettland

Boende som medicinstudent

Riga Stradins University erbjuder boende på skolans stadshostels som är beläget på två olika ställen. Dessa är populära hos nya internationella studenter. Efter något år hyr många en lägenhet i andrahand, ofta tillsammans med klasskompisar för att få ned hyran. Priset på boende är till mångas glädje generellt mycket billigare än i Sverige.

Studentlivet i Riga

Riga är välkänd för sitt studentliv och hit kommer internationella studenter från flera delar av världen. RSU har en massa klubbar på campus för dig som student att gå med i och anordnar mycket aktiviteter efter skoltid. För den sportintresserade finns det chans att bland annat gå med i skolans basketlag, cheerleading team eller möjlighet att spela tennis. Riga är fullt av härliga barer, mysiga caféer och populära nattklubbar där priserna ligger i linje med en studentbudget. I Riga har du aldrig en tråkig stund som student!

Utbildningskostnad - RSU

Kursavgifterna på Riga Stradins University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Utbildningarna är berättigade med studiemedel från CSN. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter.

Vad händer efter medicinutbildningen?

Efter avslutad utbildning får du efter läkarprogrammet titeln “Medical Doctor” (M.D) samt efter tandläkarprogrammet titeln “Doctor of Dental Surgery” (DDS). Med dessa licenser kan du arbeta som läkare respektive tandläkare i hela EU, därmed även i Sverige.  

Varför studera medicin utomlands med Blueberry?

Blueberry hjälper dig med:

  • Att jämföra olika universitet och läkarprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför ev. antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig att hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Ansökningsprocessen

Antagningskrav

Unikt för Riga Stradins är att inget antagningsprov görs i samband med ansökan, utan antagningskraven baseras på betyg samt vilka tidigare kurser du läst.

För att bli antagen till Riga Stradins krävs goda betyg i de naturvetenskapliga ämnena och i engelska. Att ha höga betyg i naturämnena väger tyngre än att ha ett bra betygssnitt. Skolan kommer även att efterfråga referenser och motivationsbrev vid ansökan.

För mer detaljerad information om antagningskrav hänvisar vi till Blueberrys hemsida. 

Pre-Medical

Att studera Pre-Medical är ett bra sätt att öka chansen att bli antagningen till läkarutbildningen. Genom Blueberrys PreMed får du både grupp- och individanpassad utbildning som gör dig väl förberedd för universitetets antagningsprov. Kursen ges som blended under 12 veckor och du studerar främst kemi och biologi. Här kan du läsa mer om Blueberrys Pre-Med.

Sista ansökningsdatum

Riga Stradins University har en löpande antagning med start på både höst och vårterminen. Vi rekommenderar att söka så tidigt som möjligt då platserna fylls upp närmare terminsstarten. 

Deadline för ansökan till vårterminen: 1 september - 1 december

Deadline för ansökan till höstterminen: 1 februari - 1 juli


För mer information om Riga Stradins University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Riga Stradins University

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Läkare Utbildningsform Längd Ort
Läkarprogrammet - Riga Stradins University Klassrum 6 år Riga
Tandvård
Tandläkarutbildning - Riga Stradins University Klassrum 5 år Riga

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Riga Stradins University

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Riga Stradins University

16 Dzirciema Street
Riga

Tel: 0840888499
www.blueberry.nu

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Riga Stradins University, fyll i följande uppgifter: