Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Biopatisk Kinesiolog

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Ulricehamn
12 månader
Deltid

Diplomerad Biopatisk Kinesiolog

Kinesiologin med det biopatiska helhetstänket!

Du lär dig bland annat att testa obalanser kopplade till vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror, enzymer, födoämnesöverkänslighet, kemikalier, tungmetaller, virus, bakterier, svamp, parasiter, strålning, känslor, utrensningsproblematik, energibrist, stress m.m.

Du lär dig testa vilka organ och kroppsvävnader som är påverkade och vilken typ av terapi som passar varje obalans bäst, t ex örter, vitaminer, mineraler, probiotika, homeopati, blomsterdroppar, enzymer, behandling av öronpunkter m.m. Läs mer i den detaljerade informationen.

För mer information om Diplomerad Biopatisk Kinesiolog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ur utbildningens innehåll

Sammankomst 1 - fyra dagar - helhetsanalys

Biopatins historik och biopatins grunder. Faktorer som bidrar till sjukdom och varför. Hur man skriver en anamnes. 
 
Genomgång av testkittets analysampuller och vad de innebär, bland annat näringsobalanser (vitaminer, mineraler, fettsyror, enzymer), eliminationsförmåga (blockerad utrensning), vitalitet (energibrist), hormonsystem, immunsystem, allergi/överkänslighet (pollen, djur, födoämnen m.m), toxicitet (kemikalier, tungmetaller), tarmflora, patogener (virus, bakterier, svamp, parasiter), fokus (kroniska inflammationshärdar), miasmer, strålning och känslomässig stress. Genomgång av mudras och organsreflexpunkter.
 
Kinesiologisk analys där du lär dig testa vilka av obalanserna som nämns ovan som stör kroppen, vilken av dessa obalanser som är prioritet och vilka organ som är påverkade. 

Sammankomst 2 - tre dagar - terapi och åtgärder

Hälsofaktorer, vad man kan göra själv för att bli frisk och hur man bibehåller sin hälsa. Behandlingsmetoder och egna åtgärder för att påskynda återhämtning, läkning, näringsstatus och utrensning.
Genomgång av testkittets terapimedel och vad de kan ha för effekter. Genomgång av behandlingspunkter i öronen.
 
Kinesiologisk analys där du lär dig hitta rätt terapi för de obalanser som förekommer. Det kan vara vitaminer, mineraler, örter, alger, homeopati, probiotika, enzymer, Bachs blomstermedicin, öronpunkter m.m.
Du lär dig att testa hur effektiv terapin är och om personen tål den. Du kan också testa om preparat som klienten redan tar fungerar ihop med det du vill ordinera och om de tolereras.  


Sammankomst 3 - tre dagar - organen och rörelseapparaten

Kinesiologisk analys av enskilda organ, där man kan testa vilka olika typer av obalanser ett och samma organ har, samt vilken terapi som är lämpligast. Ett organ kan vara påverkat av flera olika faktorer samtidig (t ex födoämnesöverkänslighet, tungmetallbelastning, känslor o.s.v.) och det kan då krävas olika typer av terapier samtidigt.
 
Kinesiologisk analys av rörelseapparaten (ryggrad, leder, muskler), samt terapi i form av Orto-aku. Med Orto-aku balanserar man besvärsområdet genom behandling av akupunkturpunkter i örat, genom att man hittar ett läge där kroppsdelen som har besvär ”trivs bäst” och genom lokal stimulering av specifika punkter i besvärsområdet (”triggerpunkter”). Med hjälp av kinesiololgin hittar man rätt läge, rätt triggerpunkt och rätt öronpunkt. Samma metod kan användas för de inre organen. Trots att Orto-aku är en mycket enkel metod, kan den i många fall ge en omedelbar effekt.
 
Genomgång av Dura Maters funktion, hur man testar den och övning för att släppa spänningar i den. Dura Mater är ett bindvävsskikt som omger nervsystemet i ryggraden. Om den är spänd kan det orsaka besvär var som helst i kroppen. 

Sammankomst 4 - tre dagar - känslomässig balansering

Hur känslor kan påverka de inre organen och vice versa, enligt traditionell kinesisk medicin. Presentation av Bach´s blomstermediciner.
Kinesiologisk analys av känslomässiga obalanser, terapimedel för dessa, samt balansering med hjälp av akupunkturpunkter och affirmationer. Den här metoden kallas ”Emotionell balansering” och har många gånger både snabb och varaktig effekt. Två metoder lärs ut, en med kinesiologi och en utan.

Sammankomst 5 - fyra dagar - repetition och praktiskt prov

Repetition från tidigare sammankomster. Frågor och diskussioner. Här faller saker på plats och man finslipar så att analyserna går snabbare. Praktiskt prov på kroppens reflexpunkter. Genomgång av praktik inför examen.

Mellan sammankomsterna

Mellan alla sammankomster studerar man på hemmaplan, både teori och praktiskt arbete. Man har instuderingsuppgifter och övningsprotokoll till hjälp.

Varje ny sammankomst startar med teoretisk tentamen och genomgång av övningsprotokoll.

Mer detaljerad information finns på Biopatiska Kinesiologiskolans hemsida. 
Basmedicin

För att bli diplomerad Biopatisk Kinesiolog krävs, förutom det ovan, medicinsk grundkurs (basmedicin) på gymnasienivå eller motsvarande (ca 100 timmars studier). Om du inte redan har det och din kommuns KomVux inte erbjuder denna utbildning, kontakta Biopatiska Kinesiologiskolan för information om andra utbildare.  

Så ansöker du

Skicka in en anmälningsblankett. Inga förkunskaper krävs.

Examen & Intyg

Närvarointyg erhålles efter varje genomgången delkurs.
Diplom erhålles när hela utbildningen är genomförd och godkänd.

Kostnader

32 000 kr inklusive moms.

I kursen ingår testkitt med 240 testampuller, omfattande studiematerial och punktsökare för akupunkturpunkter i öronen.

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden


Drivs av Biopat och Bowenterapeut Monika Lindblom, som har arbetat med kinesiologi och bowenterapi sen 1990-talet och undervisat sen 2001. Utbildningarna är mycket uppskattade, eftersom de är innehållsrika, har gedigna studiematerial och pedagogiska upplägg. Teori varvas med praktik. Följande utbildningar...


Läs mer om Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Biopatisk Kinesiolog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden

Näsboholm 114
523 93 Marbäck


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Biopatisk Kinesiolog från Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden, fyll i följande uppgifter: