YH-utbildning

Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad

Längd
400 YH-poäng, 2 år heltid
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Längd
400 YH-poäng, 2 år heltid
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Bergqvists YH-utbildning till Massage- och friskvårdsterapeut

Massage- och friskvårdsterapeut, 400 YH-poäng
Som Massage- och friskvårdsterapeut har du en bred och djup kompetens inom flera olika friskvårdsområden. Du blir en välutbildad massageterapeut och kan erbjuda olika terapeutiska behandlingar som är baserade på olika manuella tekniker och test- och undersökningar.
Efter avslutad utbildning är du också personlig tränare och har kompetens för att lägga upp, genomföra och utvärdera individuella tränings-program. Inriktningen utgår från ett funktionellt synsätt.
Sammantaget har du efter den här utbildningen en unik kombinerad kompetens som gör dig eftertraktad i hälso- och friskvårdsbranschen.

Arbetsmarknad, över 90% har jobb
YH-myndigheten för statistik över hur man etablerat sig på arbetsmarknaden cirka ett halvår efter examen från våra YH-utbildningar.
De tre senaste årens statistik visar att 92% jobbar inom området. Av dessa har cirka 60% en anställning och cirka 40% jobbar som egenföretagare.

För mer information om Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktik

En YH-utbildning har en mycket stark koppling till arbetslivet och under cirka 30% av utbildningen är de studerande ute på det som kallas Lärande I Arbete (LIA). Under dessa perioder ska de studerande göra praktik på till exempel arbetsplatser eller föreningar.

Under LIA-perioderna ges goda möjligheter att utveckla sin yrkesskicklighet. Man får på ett naturligt och verklighetsnära sätt tillämpa sina kunskaper inom massage och friskvård samt praktiskt arbeta med hälsoutveckling. Man får träna på professionellt bemötande samt förtroendefullt samarbete med såväl kund som övriga yrkesutövare och medarbetare. LIA-perioderna är också ett utmärkt tillfälle att börja etablera sig på arbetsmarknaden.

Kvalitetssäkrad utbildning

YH-myndigheten ställer stora krav på kvalitet för att en skola ska få anordna en YH-utbildning. Kraven omfattar både utbildningskvalite och skolans allmänna kvalitetsarbete.

En mycket viktig kvalitetsfaktor, som YH-myndigheten bedömer, är att utbildningen uppfyller arbetsmarknadens behov.

Så ansöker du

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet är till exemel slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng. Om du gått ut gymnasiet sommaren 2014, eller senare, är det gymnasieexamen som gäller. Läs mer om regler för behörighet på yrkeshögskolanshemsida under om ansökan och behörighet. 

Särskild behörighet

Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2 och 3 och Engelska 5 från gymnasieskolan.I äldre gymnasiebetyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen. För att få ut examen krävs godkänt på alla kurser.

I utbildningen ingår också delmoment som ger separata certifikat och licenser. Du får bland annat möjlighet att bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och licensierad Personlig tränare.

Kostnader

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Till massageprak-tiken som ska göras på hemorten behövs också en massagebänk. Kostnaden för obligatoriskt litteratur och annat kursmaterial är preliminärt beräknat till cirka 9000 kronor och en massage-bänk kostar cirka 4500 kronor via Bergqvist.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Massage- och friskvårdsterapeut, CSN-berättigad

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Bergqvist Utbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Diplomerad coach- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård....

Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights