Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Göteborg
1 år
Heltid
CSN-berättigad
500 SEK Momsfri
Startdatum: augusti 2021 - Göteborg

Allmän kurs - gymnasienivå

Genom att studera allmän kurs på gymnasienivå kan du nå grundläggande behörighet för studier på Högskola/Universitet och/eller Yrkeshögskola.

Målet med allmän kurs är att du förutom ämneskunskaper ska få goda förutsättningar för att studera vidare. Lika viktigt är att tiden på folkhögskola skall ge dig ökad tillit till dina egna möjligheter att påverka ditt eget liv liksom samhället i stort.

Inriktningar:

Människan
Kursen Människan fokuserar på olika tidsepoker i europeisk historia i relation till resten av världen. Vi rör oss mellan både dåtid och nutid. Historia och Religion bildar basen för läsåret.  

Samhället
Kursen Samhället arbetar med samhällsfrågor utifrån ett brett perspektiv. Vi fokuserar huvudsakligen på nutid – framtid. Samhällskunskap och naturkunskap bildar basen för läsåret.

Världen
På kursen Världen arbetar vi kring samhällsfrågor utifrån ett globalt perspektiv. Vi rör oss mellan dåtid – nutid – framtid. Samhällskunskap bildar basen för läsåret.

För mer information om Allmän kurs - gymnasienivå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan öppnar 22 februari. Du kan logga in på Schoolsoft för att följa din ansökan.

Där hittar du din ansökan under fliken ”Mina Ansökningar”. Din ansökan har status ”Ny ansökan” fram tills att en administratör väljer att hantera ansökan. I listan över ansökningar kan du prioritera dina val om du sökt flera utbildningar på samma skola under samma termin.

Var uppmärksam på meddelanden och statusändringar som gäller din ansökan. En ansökans status kan du se i listan över ansökningar samt högst upp i vänstra hörnet på respektive ansökan.

Förkunskapskrav
Avklarad grundskolenivå i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper. Beroende på förkunskaper i övriga ämnen kursplaceras du i någon av våra inriktningar: Människan, Samhället och Världen.

Antagning
Antagning sker kontinuerligt tills klassen är fullsatt, vi kallar till intervjuer i kronologisk ordning.

INFORMATION OM COVID 19. Eftersom vi ännu inte vet hur det kommer se ut med smittspridningen av Coronaviruset efter sommaren avvaktar vi och väntar på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vet inte om undervisningen kommer ske på distans till en början eller inte. Skolans mål är att åter bedriva undervisning i klassrummen, men vi vill förbereda sökande på att terminen kanske börjar med digitala lektioner. Vi kommer meddela alla sökande så fort vi vet hur det blir.

Examen & Intyg

Intyg utfärdas efter avklarad kurs och avklarade behörigheter.

Arbetarrörelsens Folkhögskola Facebook

Kostnader

Materialkostnad inkl försäkring: 500 kr/termin. Kurslitteratur ingår ej.

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Två skolor - en tanke

Västra Sveriges Arbetares Folkhögskola (VSAF) är en ideell förening som bildades den 8:e mars 1928. Målsättning var och är att vara det ledande bildningscentret för arbetarrörelsen i Västsverige för att minska utbildningsklyftan i samhället och bidra till att stärka demokratin...


Läs mer om Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - gymnasienivå

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Folkhögskolan 1
151 93 Seglora


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - gymnasienivå från Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: