Visa studentum.se som: Mobil

Yrkesinspiration: Företagssäljare

"Jag fick jobb direkt efter examen"

TUC Fadi Abdo ville snabbt skaffa sig efterfrågad kompetens på marknaden och fann TUC och YH-utbildningen till Företagssäljare. Fadi fick jobb direkt efter examen på det företag som han valt att göra en av sina LIA-perioder på.

– Är man noggrann i sitt val av LIA-företag och visar vad man går för, så öppnas många möjligheter.

Fadis utbildning:

Ort: Linköping, Tranås

Längd: 2 år - heltid

Utbildningstyp: YH-utbildning

Kostnad: Kostnadsfri


Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till Företagssäljare?

– Jag trivs med att ha kontakt med människor och den sociala biten. Jag har sedan tidigare erfarenhet från försäljning och trivdes väldigt bra med det. Men jag ville utvecklas och bestämde mig för att utbilda mig och arbeta vidare med mer komplex försäljning än den jag var van vid.

Var det svårt att få arbete efter examen?
– Jag fick jobb direkt efter examen på det företag som jag valt att ha mina LIA-perioder på. Jag tror att om man är noggrann i sitt val av LIA-företag och visar vad man går för, så öppnas många möjligheter. Är företaget då i behov av rekrytering så underlättar man processen för dem också.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen Företagssäljare?
– Jag ville inte studera under en längre period utan ville snabbt skaffa mig efterfrågad kompetens.

Med tanke på att jag har en familj med tre barn så var en högskoleutbildning på tre till fyra år ganska uteslutet för mig. Jag hade hört väldigt mycket positivt om YH-utbildningar och att man var eftertraktad på arbetsmarknaden efter examen.

Så när jag hittade denna utbildning på TUC Yrkeshögskola, som innehöll bra kurser och praktiska perioder, passade det mig perfekt.

Vad var det bästa med utbildningen?
– En mix mellan klasskamraterna, föreläsarna, LIA-perioderna, skolan och den höga kvaliteten på utbildningen. Men det bästa var nog föreläsarna som delade med sig av sin erfarenhet från branschen och kunde samtidigt leverera kunskapen till oss på ett intressant sätt. Det gjorde kurserna intressanta och det var roligt att ta till sig den teoretiska kunskapen.

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Jag tycker att den komplexa försäljningen är mycket rolig och utmanande tillsammans med alla nya kontakter som jag får. Jag får se och uppleva mycket inom den svenska industrin.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Att vara ny på företaget och sätta sig in i allt utan att röra ihop det allt för mycket. Man får ta en sak i taget och acceptera att det tar sin tid. 

Hur skulle du säga att det är att arbeta som Företagssäljare?
– Det är ett väldigt roligt yrke! Det händer saker hela tiden och dagarna går alldeles för fort.

Vem passar yrket för?
– Den som har den sociala kompetensen och är duktig på att anpassa sig och läsa av andra. Man bör tycka att försäljning är roligt samt att man har energi. Då passar det här yrket väldigt bra!

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som du?
– Det är en mycket bra utbildning där man lär sig mycket om yrket. Du höjer din kompetens väldigt mycket samtidigt som man växer som individ. Med det menar jag att man lär känna sig själv på ett mycket bra sätt. En annan viktig sak är att vara noggrann och strategisk vid valet av LIA-företag. Kommer du till rätt företag så kan många dörrar öppna sig på ett smidigt sätt efter examen.

Yrkesinspiration

Senast uppdaterad: 08 aug 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-25

Yrkesinspiration: Frisör och Makeup-artist

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy. Lucia berättar för oss om sin utbildning och hur det är att jobba som salongschef!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Hattmodist

År 2011 köpte Helene Ådahl Östergötlands enda kvarvarande hattaffär och bestämde sig för att bli hattmodist. Genom utbildningen Hantverkslärling fick hon möjlighet att utveckla sina kunskaper och driva sin verksamhet på riktigt! Läs mer om Helene och hennes resa här.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Yrkesinspiration: Kiropraktor

Vi träffar Fredrik som är utbildad kiropraktor och berättar för oss om sin utbildning och hur det är att driva Kiropraktorbåten - en båt som åker runt i Stockholms skärgård och erbjuder behandlingar för de som bo på öarna!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se