Visa studentum.se som: Mobil
Kalmars nya universitetskaj

Kalmar – kuststaden med Linnéuniversitetet i centrum

Den nya universitetskajen tar nu form, i hjärtat av Kalmar, ett stenkast ifrån stadens centralstation. Här skapas nya möjligheter för näringsliv, studenter och en pulserande stadskärna.

Linnéuniversitetet är mer än bara nya byggnader. Det är nya människor, möten och möjligheter. Kalmar blir en kärna där det ständigt föds nya idéer, tankar och drömmar. En grogrund för utveckling och utbyte mellan de som lever och verkar i Kalmar och alla de som gör Linnéuniversitets nya byggnader till just ett universitet. Här har det lokala näringslivet möjlighet att ta sig till nästa nivå genom att hitta kompetent arbetskraft, nationell såväl som internationell.

– Om några år kommer det skapas nya tjänster och produkter som vi idag inte ens kan föreställa oss. I denna föränderliga tid, där konkurrensen av kompetent arbetskraft är stor, har vi i Kalmar tillsammans valt att ta täten och bygga ett nytt universitet där vi utbildar framtidens ingenjörer, entreprenörer, sjuksköterskor och IT-specialister, säger Thomas Davidsson, näringslivschef på Kalmar kommun.

Det här är Linnéuniversitetet:

Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö och erbjuder över 150 utbildnings-program och 1 300 fristående kurser. Här läser 36 000 studenter alltifrån konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap till teknik och ekonomi. Här finns utbildning till civilingenjör och även en rad olika uppdragsutbildningar såsom polisutbildning.

Kalmars universitetsstrateg Alexandra Petrakou, fokuserar på att vara en länk mellan universitetet, kommunen och näringslivet.

– I Kalmar jobbar vi aktivt med att knyta samman näringsliv och studenter, skapa kontakter och tidigt hjälpa studenter att få arbetserfarenhet. Det finns många nätverk och aktiviteter att delta på för att bygga på sitt CV under studietiden och inte minst så stöttar vi studenternas egna initiativ för att nå näringslivet!

Linnéuniversitetet är ett universitet där allt är möjligt och Kalmar har nyfikenhet, spetsforskning, stora drömmar, hela världen och nya upptäckter med universitetet mitt i centrum.

Hitta din utbildning på Linnéuniversitetet

Senast uppdaterad: 27 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-08-08

Yrkesinspiration: Bagare och konditor

Intresset för bakning fanns alltid hos Asha Toppo. Nu har hon gjort slag i saken och går utbildningen Bageri och konditori på Astar. Hon kunde inte ha valt bättre, som hon själv säger.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Yrkesinspiration: Internationell transportlogistiker

Rebecka läste hotell och turism på gymnasiet och arbetade inom hotell- branschen i några år men bestämde sig för att byta karriärinriktning - och började studera till Internationell transportlogistiker på Hermods Yrkeshögskola i Malmö. Vi har pratat med Rebecka om hur det är att plugga till transportlogistiker och vem yrket passar för!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-04

Yrkesinspiration: Redovisningsekonom

Adam Johnsson hade arbetat som personbilstekniker i flera år när han tyckte det var dags att göra något annat. Då Adam alltid haft intresse för ekonomi föll valet på yrkeshögskoleutbildningen Redovisningsekonom på TUC Yrkeshögskola. Idag arbetar på Ekonomibyrån i Tranås, den arbetsplats där han gjorde sin sista LIA!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se