Kalmars nya universitetskaj
27 feb 2020

Kalmar – kuststaden med Linnéuniversitetet i centrum

Den nya universitetskajen tar nu form, i hjärtat av Kalmar, ett stenkast ifrån stadens centralstation. Här skapas nya möjligheter för näringsliv, studenter och en pulserande stadskärna.

Linnéuniversitetet är mer än bara nya byggnader. Det är nya människor, möten och möjligheter. Kalmar blir en kärna där det ständigt föds nya idéer, tankar och drömmar. En grogrund för utveckling och utbyte mellan de som lever och verkar i Kalmar och alla de som gör Linnéuniversitets nya byggnader till just ett universitet. Här har det lokala näringslivet möjlighet att ta sig till nästa nivå genom att hitta kompetent arbetskraft, nationell såväl som internationell.

– Om några år kommer det skapas nya tjänster och produkter som vi idag inte ens kan föreställa oss. I denna föränderliga tid, där konkurrensen av kompetent arbetskraft är stor, har vi i Kalmar tillsammans valt att ta täten och bygga ett nytt universitet där vi utbildar framtidens ingenjörer, entreprenörer, sjuksköterskor och IT-specialister, säger Thomas Davidsson, näringslivschef på Kalmar kommun.

Det här är Linnéuniversitetet:

Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö och erbjuder över 150 utbildnings-program och 1 300 fristående kurser. Här läser 36 000 studenter alltifrån konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap till teknik och ekonomi. Här finns utbildning till civilingenjör och även en rad olika uppdragsutbildningar såsom polisutbildning.

Kalmars universitetsstrateg Alexandra Petrakou, fokuserar på att vara en länk mellan universitetet, kommunen och näringslivet.

– I Kalmar jobbar vi aktivt med att knyta samman näringsliv och studenter, skapa kontakter och tidigt hjälpa studenter att få arbetserfarenhet. Det finns många nätverk och aktiviteter att delta på för att bygga på sitt CV under studietiden och inte minst så stöttar vi studenternas egna initiativ för att nå näringslivet!

Linnéuniversitetet är ett universitet där allt är möjligt och Kalmar har nyfikenhet, spetsforskning, stora drömmar, hela världen och nya upptäckter med universitetet mitt i centrum.

Hitta din utbildning på Linnéuniversitetet

Senast uppdaterad: 27 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Arbetsledare byggproduktion

Fatima Bale, 40 år, bytte bana och utbildade sig till Arbetsledare inom byggproduktion hos Hermods. "Jag kände att det var dags att prova något nytt och intresset för olika typer av byggproduktioner har alltid funnit där."

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Journalist

Tobias Holmgren, 34, bytte läraryrket mot mediebranschen när han sökte journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola. I dag har han en fast tjänst som reporter. Läs mer om Tobias utbildning här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-06

Konstnär

Att arbeta som konstnär innebär att man arbetar kreativt, både fysiskt men också mentalt. Konstnärsrollen kan beroende på kontext vara social (om man arbetar eller umgås med folk som delar ens passion) men det kan också innebära självständigt arbete som kräver fokus i en egen kreativ bubbla. 

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in