Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Språklärare

Sophie, språklärare i engelska

Språkstudier öppnade dörrarna för Sophie

Sophie, 23, har rest mycket under sin uppväxt och har sedan länge siktet inställt mot en internationell karriär. Genom en intensiv språkutbildning i Boston, USA med EF Internationella Språkresor förbättrade hon sin engelska ytterligare.

Väl hemma i Sverige har hon jobbat extra som engelskalärare för barn.

Namn: Språklärare i engelska
Ort: Boston
Utbildningstyp: Språkutbildning

SkolaEF Internationella Språkskolor
Längd: Varierande: 6-11 månader
Studiestöd: Ja

Vad läste du på EF-skolan?

– Jag läste 6 månader på EF International School of Boston. Eftersom jag ”bara” valde att vara borta i 6 månader tog jag intensivprogrammet, vilket medförde att jag snabbt kom in i klassen och gjorde språkliga framsteg ganska snabbt. 

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig i språk?

– Jag har föräldrar som har en internationell karriär, vilket jag också strävar efter, och vi har alltid rest mycket. Jag har tidigt förstått innebörden av hur viktigt det är med språk och att lära känna andra kulturer.

Var det svårt att få arbete efter examen?

– Så fort jag kom hem till Sverige igen så fick jag möjligheten att arbeta som extralärare i engelska och hjälpa barn som har svårt med engelskan. Det var supergivande! Idag pluggar jag industriell ekonomi och ser fram emot att arbeta utomlands när jag är klar.

Sophie jobbar som extralärare i engelska

Hur kom det sig att du fastnade för språkutbildningen?

– Jag har alltid drömt om att få prova på att bo i USA, och kombinationen av engelska och att lära känna en ny stad gjorde att jag inte tvekade utan reste så fort jag fick möjligheten efter gymnasiet.

Vad var det bästa med språkutbildningen?

– Lärarna var så härliga och hjälpsamma. I min klass var vi tiotals olika nationaliteter, vilket också var superhäftigt.

Vad var det bästa med arbetet som språklärare?

– Att känna att man kan göra nytta är fantastiskt! Det finns många barn och ungdomar som behöver extra hjälp med språkstudier och då är det kul att finnas tillhands.

Hur är det att hjälpa barn och ungdomar med språkstudier?

– Barn är ganska krävande och de utmanar mig lite extra. Det gör att jag utvecklas och får tänka till i vissa situationer.

Vad är mest utmanade?

– Att förklara och lära ut det engelska språket så att barn i alla olika åldrar förstår. Det kan vara utmanande ibland, men efter att ha spenderat 6 månader med elever från alla olika språknivåer så har jag lärt mig att kommunicera på olika nivåer.

Vem passar yrket för?

– Jag tycker det passar alla som har tålamod, är duktiga på engelska och tycker om barn och ungdomar.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?

– Gör det! Oavsett om du blir språklärare eller något annat kommer du alltid ha en fördel av att du är duktig på engelska eller något annat språk i denna internationella miljö som vi lever i idag.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 31 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Säljstöd

Lina Holmström, 24, är en glad tjej med en enorm vinnarinstinkt. Hon har alltid varit intresserad av siffror, och det bästa hon vet är att vinna en argumentation. Lina har jobbat inom säljbranschen sen tidig ålder, och när hon fick höra om utbildningen till företagssäljare där hon kunde variera teori med praktik tog hon chansen. Läs mer om Lina och hur det är att jobba som säljstöd.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Kvalificerad säljare för optikbranschen

Gillar du människor, att prata och att jobba med försäljning? Gör som Karolina Sandgren, 30, och utbilda dig till Kvalificerad säljare för optikbranschen på Norrtälje OptikCentrum.
- Det finns så många möjligheter! Vi är ett par stycken i klassen som har valt att gå lite olika vägar i branschen, förklarar hon.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke – hud- och spaterapeut

Isabelle älskar att träffa nya människor och att kunna kombinera det med sin stora passion i livet - skönhet och hälsa – passar henne perfekt. Just nu driver Isabelle eget företag och hyr in sig på en skönhetssalong i centrala Stockholm. Samtidigt vidarutbildar hon sig till hud- och spaterapeut hos Hudvårdshögskolan International Beauty School of Sweden.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se