Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Språklärare

Sophie, språklärare i engelska

Språkstudier öppnade dörrarna för Sophie

Sophie, 23, har rest mycket under sin uppväxt och har sedan länge siktet inställt mot en internationell karriär. Genom en intensiv språkutbildning i Boston, USA med EF Internationella Språkresor förbättrade hon sin engelska ytterligare.

Väl hemma i Sverige har hon jobbat extra som engelskalärare för barn.

Namn: Språklärare i engelska
Ort: Boston
Utbildningstyp: Språkutbildning

SkolaEF Internationella Språkskolor
Längd: Varierande: 6-11 månader
Studiestöd: Ja

Vad läste du på EF-skolan?

– Jag läste 6 månader på EF International School of Boston. Eftersom jag ”bara” valde att vara borta i 6 månader tog jag intensivprogrammet, vilket medförde att jag snabbt kom in i klassen och gjorde språkliga framsteg ganska snabbt. 

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig i språk?

– Jag har föräldrar som har en internationell karriär, vilket jag också strävar efter, och vi har alltid rest mycket. Jag har tidigt förstått innebörden av hur viktigt det är med språk och att lära känna andra kulturer.

Var det svårt att få arbete efter examen?

– Så fort jag kom hem till Sverige igen så fick jag möjligheten att arbeta som extralärare i engelska och hjälpa barn som har svårt med engelskan. Det var supergivande! Idag pluggar jag industriell ekonomi och ser fram emot att arbeta utomlands när jag är klar.

Sophie jobbar som extralärare i engelska

Hur kom det sig att du fastnade för språkutbildningen?

– Jag har alltid drömt om att få prova på att bo i USA, och kombinationen av engelska och att lära känna en ny stad gjorde att jag inte tvekade utan reste så fort jag fick möjligheten efter gymnasiet.

Vad var det bästa med språkutbildningen?

– Lärarna var så härliga och hjälpsamma. I min klass var vi tiotals olika nationaliteter, vilket också var superhäftigt.

Vad var det bästa med arbetet som språklärare?

– Att känna att man kan göra nytta är fantastiskt! Det finns många barn och ungdomar som behöver extra hjälp med språkstudier och då är det kul att finnas tillhands.

Hur är det att hjälpa barn och ungdomar med språkstudier?

– Barn är ganska krävande och de utmanar mig lite extra. Det gör att jag utvecklas och får tänka till i vissa situationer.

Vad är mest utmanade?

– Att förklara och lära ut det engelska språket så att barn i alla olika åldrar förstår. Det kan vara utmanande ibland, men efter att ha spenderat 6 månader med elever från alla olika språknivåer så har jag lärt mig att kommunicera på olika nivåer.

Vem passar yrket för?

– Jag tycker det passar alla som har tålamod, är duktiga på engelska och tycker om barn och ungdomar.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?

– Gör det! Oavsett om du blir språklärare eller något annat kommer du alltid ha en fördel av att du är duktig på engelska eller något annat språk i denna internationella miljö som vi lever i idag.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 31 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Hortonom

Är du intresserad av växter och tycker att biologi är kul? Du kanske inte visste att det fanns ett yrke som kallas Hortonom? Vi har ställt några frågor till Lars Mogren som är utbildad Hortonom vid SLU, och nu jobbar som forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet. Läs mer här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Osteopat

Martin Ryman är 35 år, och bor med sina två barn i Göteborg. Martin har tidigare jobbat som matte- och fysiklärare på högstadiet. Han har även utbildat sig och jobbat som massageterapeut men tog steget att börja läsa till osteopat eftersom han ville lära sig mer och få djupare kunskaper inom kroppens fysiologi och anatomi.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Läkare

Läkarprogrammet vid Uppsala universitet är en lång och rätt bindande utbildning men leder till ett yrke som kombinerar stora utmaningar, människokontakter och naturvetenskap. Trots den tuffa läkarutbildningen har Marjut Niinivirta aldrig ångrat en dag att hon valde att bli läkare!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se