Utbildningstest - Omhändertagande Ossian

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska Enya, Naturnära Nour, Tekniska Thea, Samhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa Kasper, Estetiska Ebba, Serviceinriktade Simon.

Omhändetagande Ossian

Du Blev: Omhändertagande Ossian

Det är väldigt populärt att utbilda sig inom hälsa, friskvård, sportmedicin, naprapati, kiropraktik och så vidare. Samhället blir alltmer stressat och sjukskrivningarna är många. För dig som vill arbeta proaktivt med hälsa och vård finns flera områden att täcka upp. Andra branscher är också eftertraktade och där behövs duktiga medarbetare: läkarkåren behöver utökas och allt fler väljer utbildning utomlands som ett alternativ till sina läkar- och friskvårdsstudier.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Vård och omsorg

Att jobba inom vården betyder ett nära samarbete med inte bara patienter utan också anhöriga och arbetskollegor. Det kräver en stor förståelse för andra människor samt en känsla för omvårdnad och hantering av sjuka. Inom området vård handlar det om patienten och att hen ska sättas i första rummet.

Sök utbildningar inom vård
Sök utbildningar till sjuksköterska

Sök utbildningar till sjukgymnastik och fysioterapi
Sök utbildningar inom tandvård
Sök veterinärutbildningar
Sök läkarutbildningar

Medicin och farmaci

Studier och yrken inom medicin och farmaci har följt människan sedan tidernas begynnelse och har via årens gång utvecklats enormt mycket. Sjukvården, läkemedelsindustrin och universiteten är några av de största arbetsgivarna för dig som vill studera en utbildning inom medicin och farmaci.

Sök utbildningar inom medicin och farmaci

Social omsorg

Om du vill arbeta inom social omsorg finns områden som exempelvis kriminalvården, äldrevården, rehabilitering sant psykiatrisk omvårdnad att välja mellan. Framtiden för yrkesutbildade inom social omsorg ser ljus ut med många nya arbetstillfällen.

Sök utbildningar inom social omsorg

Psykologi

Inom psykologin finns många områden att studera. Psykologi ingår i det hela det mänskliga beteendet och vart vi än befinner oss: på arbetsplatser, i skolan och så vidare. Psykologi är läran och vetskapen om de psykiska processerna och vad som påverkar dem. Det betyder att människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor studeras.

Sök utbildningar inom psykologi

Friskvård, massage och hälsa

Att arbeta med friskvård, massage och hälsa blir allt mer populärt eftersom fler och fler lider av stress- och arbetsrelaterade sjukdomar. Inom friskvård, massage och hälsa finns anställningsalternativ som egen företagare, frilans eller som anställd på ett företag eller en myndighet.

Sök utbildningar inom hälsa, friskvård och skönhet
Sök utbildningar inom massage, SPA och hudvård

Idrott och sport

Många sportintresserade drömmer som barn om att bli professionell idrottare. För att göra karriär inom idrott och sport krävs en stor del talang och en stor del hårt arbete. Hör du inte till dessa finns fortfarande chansen att skapa en framtid inom sport och idrott. Exempelvis kan du kombinera läkarstudier med idrott och sport, ta arbete som tränare, coach eller varför inte som naprapat eller kiropraktor på en idrottsklubb. För att nå dit kan en utbildning inom idrott och sport hjälpa dig.

Sök utbildningar inom idrott och sport

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!

Senast uppdaterad: 04 apr 2018

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in