Utbildningstest – Estetiska Ebba

Här hittar du ditt resultat. Du kan också läsa mer om olika yrken som passar dig och din profil. 

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska Enya, Naturnära Nour, Tekniska Thea, Omhändertagande Ossian, Samhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa KasperServiceinriktade Simon.

Estetiska Ebba

Du Blev: Estetiska Ebba

Du är estetiskt och konstnärligt lagd och har en enorm kreativitet som du måste få utlopp för. Din estetiska sida är din styrka. Du har troligtvis en känsla för färg och form och vill arbeta praktiskt och gärna med händerna. Under din utbildning finns stora möjligheter att studera utomlands.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Estetiska yrken - konst, bild, foto, musik, teater och dans

Konst, bild, foto, filmproduktion, teater eller drama? Det finns många olika inriktningar att välja mellan när det kommer till estetiska utbildningar. Om du är musikalisk kan du genom din talang skapa dig en karriär inom musikens värld. Du kan arbeta med allt ifrån att vara musiker i ett husband till att vara låtskrivare och producent. Ett stort musikintresse är självklart, men du är också begåvad och duktig på att samarbeta.

Om du är konstnärlig av dig kanske en framtid som konstnär är något för dig. Är du intresserad av konstnärsyrken men saknar den konstnärliga ådran? Lugn, du behöver inte vara konstnärlig för att arbeta inom området! Det handlar också om intresse och kunskap. Dessutom är konstområdet större än att själv vara den som målar. Varför inte ta arbete som gallerist där du får möjlighet att kombinera dina säljkunskaper med ditt konstnärliga intresse?

Sök utbildningar inom musik
Sök utbildningar inom konst
Sök utbildningar inom teater och dans
Sök fler estetiska utbildningar

Design och hantverk - florist, inredning, mode, textil, smide, metall, trä

Inom området för design och hantverk finns en rad olika yrken och utbildningar att välja bland, allt ifrån florist till smed. Att förstå hur ett produktionsflöde fungerar är viktigt, men också vikten av marknadsföring och hur olika material ter sig när du arbetar med dem. Många som utbildar sig inom design och hantverk startar eget företag.

Gillar du färg och form och kreativa lösningar? Är du en person som tycker om att förnya dig och att ständigt utvecklas? Är du en person som vill jobba både med händer och huvud - och har gröna fingrar? Då kanske du ska bli florist!

Är du intresserad av inredning, scenografi och design och vill utveckla ditt kunnande, din kreativa förmåga och skapa fungerande mötesplatser, hem och kontor? Då är det inredning du ska ägna dig åt!

Vill du ha möjlighet att påverka mode och trender och skapa klädmodeller och formge mönster till tryckta, vävda och stickade tyger? I så fall kanske du ska satsa på ett yrke inom textil och mode.

Vill du använda händerna i ditt yrke och arbeta med ett riktigt hantverk? Gillar du att snickra, svetsa och skapa saker? Då kanske du ska satsa på ett yrke som snickare, målare, svetsare, smed eller plåtslagare?

Sök floristutbildningar
Sök utbildningar inom inredning
Sök utbildningar inom mode och textil
Sök utbildningar inom smide/metall
Sök utbildningar inom trä och snickeri

Sök alla utbildningar inom design och hantverk

Reklam

Troligtvis är du en kreativ och energisk idéspruta om du hamnade på den här sidan. I så fall borde du ta en närmare titt på reklambranschen! I branschen finns flera roller som kan passa dig, som till exempel Art Director eller Creative Director. Det gemensamma är att du leder den kreativa processen och arbetar med formgivning. Du kan också arbeta som Copywriter vilket innebär att du ansvarar för att skriva texten i reklamen.

Sök utbildningar inom reklam

Arkitektur

Vill du skapa formen till framtidens hus och andra byggnader eller vill du ta fram stadsplaneringar? Som arkitekt arbetar du med många olika projekt, ibland samtidigt. Du driver antingen ett eget företag eller arbetar på en arkitektbyrå. Det viktigaste är att du är estetiskt lagd och tycker om att skapa.

Sök utbildningar inom arkitektur

Kultur

Kultur är ett väldigt brett begrepp som kan innebära en mängd olika branscher och yrken, allt ifrån lärare till museichef. Många kulturarbetare jobbar aktivt med barn och ungdomar. Kika bland kulturutbildningarna och se om du hittar någon som du blir lite extra intresserad av.

Sök utbildningar inom kultur och filosofi

Frisör och stylist

Är du intresserad av och har koll på det senaste inom trender och mode? Att arbeta som frisör eller stylist är ett hantverk som blir allt mer populärt. Efter avslutad utbildning arbetar du oftast som anställd på en salong, som frilans eller som egen företagare.

Sök utbildningar till frisör
Sök utbildningar till stylist

Makeup, skönhet och hudvård

Vill du uttrycka dig med färger och form och lära dig hur man framhäver det bästa hos andra? I så fall kanske en utbildning i makeup, nagelvård eller skönhet kan vara rätt för dig. Inom hudvård finns det många utbildningar att välja bland, i framtiden kan du bland annat jobba som fotterapeut eller med massage på ett SPA. Efter din examen kan du arbeta som egen företagare, frilans eller som anställd på en salong.

Sök utbildningar inom makeup och naglar
Sök utbildningar inom massage
Sök utbildningar inom hudvård

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!


Annonser