Möt din framtida högskola: Högskolan Kristianstad

Moderna värdegrunder och höga betyg från Universitetskanslersämbetet är Högskolan Kristianstad den högskola som hade flest sökande till höstterminen 2018. Lär känna din framtida högskola här. 

Med sina höga betyg från Universitetskanslersämbetet och moderna värdegrunder är Högskolan Kristianstad den högskola som hade flest sökande till höstterminen 2018. Här har du som student nära till jobb, mycket tack vare det genomtänkta upplägget för praktik. Du som börjar din framtida karriär på Högskolan Kristianstad blir snabbt eftertraktad på arbetsmarknaden och lätt att anställa.

Högskolans namn: Högskolan Kristianstad (HKR)
Här hittar du högskolan: Kristianstad
Antal studenter: 14 000


Höstterminen 2018 sökte fler än 40 000 personer till Högskolan Kristianstad. En imponerande siffra som gjorde högskolan till det sjunde mest sökta lärosätet och den mest sökta högskolan i Sverige. Det är inte svårt att se varför. Här kan du läsa flera program som utnämns som de bästa i landet av universitetskanslersämbetet på ett samtal campus i den stad som 2014 utnämndes till Sveriges trevligaste stadskärna. Högskolans ledord närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt genomsyrar organisationen.

En ny student på Högskolan Kristianstad har mycket kul som väntar! Förutom att du kommer att få rätt kunskaper för att kunna satsa på ditt drömjobb kommer du att få vänner och minnen för livet. HKR gör sitt bästa för att du ska trivas! De erbjuder allt från individuell studie- och yrkesvägledning till hjälpmedel online som t.ex. en ordlista där du snabbt kan läsa vad ord som adjunkt och opponering betyder. Du som flyttar till Kristianstad från en annan stad kan använda dig av högskolans bostadsgaranti. Allt för att du ska få en så bra start som möjligt på ditt nya liv som högskolestudent!

Varför ska du studera på Högskolan Kristianstad (HKR)?

1. HKR:s program håller en hög kvalitet. Fyra av dem (ekonom-, tandhygienist- och gastronomiprogrammet samt magisterprogrammet i psykologi) har fått högsta möjliga betyg och rankas som bäst i landet av Universitetskanslersämbetets utvärderingar av Sveriges utbildningsprogram.

2. För blivande studenter på HKR finns en bostadsgaranti. Det innebär att om du har letat efter en studentbostad i mer än 30 dagar utan resultat hjälper Kristianstads kommun och HKR:s studentkår dig att hitta en. Du kan alltså släppa stressen det innebär att inte hitta någonstans att bo.

3. På HKR är det nära till jobb. Här prioriterar man att se till att utbildningarna är relevanta för arbetslivet och erbjuder alla studenter som läser ett program på grundnivå att tillbringa en del av sin utbildning ute på företag.

Viktigt att det är nära till jobb

Högskolan Kristianstad är det enda lärosätet i Sverige som erbjuder verksamhetsförlagd utbildning i alla program som ges på grundnivå. Det är viktigt för högskolan att deras studenter har nära till jobb, både under utbildningen och efter examen. Med det här upplägget får studenterna relevant erfarenhet och ett viktigt kontaktnät i den bransch de är intresserade av, och arbetsgivarna får nya insikter och perspektiv på sin verksamhet - direkt från skolbänken! HKR prioriterar att utbildningarna som erbjuds är relevanta och väl förankrade i arbetslivet.

Från studieteknik till finansiering

Som ny student finns det mycket att tänka på, och lära sig. En högskoleutbildning skiljer sig mycket från en gymnasieutbildning och övergången mellan utbildningstyperna kan ta ett tag. För att underlätta för sina studenter erbjuder HKR lärverkstäder där du kan utveckla din studieteknik. Här lär du dig att läsa och skriva akademiska texter, tolka statistik, få hjälp med matte och mycket mer. HKR gör det möjligt för alla att studera!

Om du behöver vägledning under dina studier eller inför din examen har du möjlighet att boka individuella samtal med HKR:s studie- och yrkesvägledare. Samtalen är också tillgängliga för dig som är intresserad av att söka en utbildning på HKR och har funderingar.

Har du en fantastisk idé som du vill förverkliga under din studietid? Hurra! Högskolan Kristianstad har ett innovationsstöd för studenter och forskare, men också företag i området. Här fokuseras det på kunskapsutbyte och kompetenshöjning. Hit kan du vända dig för att få rådgivning och för att bolla idéer, men också för att söka finansiellt stöd så att din företagsidé kan ta fart. Du kan ansöka om ett annat, särskilt finansiellt stöd under juni-augusti så att du kan ägna ditt sommarlov åt att jobba på din företagsidé men ändå få in pengar som täcker dina CSN-fria månader.

En internationell utbildning med Skåne som bas

För dig som vill se mer än Kristianstad under dina studier eller som vill skapa ett internationellt nätverk och ge ditt CV en boost erbjuder HKR sina studenter att läsa delar av sin utbildning utomlands. Högskolan har ett international office som både ser till att internationella studenter som pluggar i Kristianstad kommer tillrätta och att du som vill studera eller göra praktik utomlands får den information du behöver. Där kan du bland annat få information om:

  • Erasmusprogrammet. Du som vill plugga i Europa kan göra det som Erasmusstudent. Erasmus är ett meriterande och välkänt utbytesprogram mellan högskolor och universitet i Europa. HKR samarbetar med 130 lärosäten som du har möjlighet att söka till.
  • Linneaus-Palme. Ett SIDA-finansierat utbytesprojekt där studenter och lärare i Sverige har möjlighet att åka till ett låg- eller medelinkomstland, och sedan vara värdar för studenter och lärare från samma land här i Sverige. Målet med projektet är att skapa förståelse mellan olika kulturer och på sikt kunna höja nivån på högre utbildningar.
  • Minor Field Studies. Du som ska skriva ett examensarbete på kandidat-, magister-, eller masternivå och vill samla data och information till det i ett utvecklingsland kan söka det här stipendiet som är finansierat av SIDA.
  • Praktik utomlands. På HKR kan du som är student göra din VFU, alltså verksamhetsförlagda utbildning, utomlands. Ett utmärkt tillfälle att skaffa arbetslivserfarenhet från ett annat land och se till att ditt CV sticker ut ur mängden i framtiden.

För dig som vill stanna i Sverige men ändå komma i kontakt med andra kulturer och få ett kontaktnät över hela världen kanske HKR:s projekt Tandem är intressant. HKR arbetar aktivt för att gästforskare och internationella studenter ska kännas sig välkomna och få en inblick i den svenska kulturen. Du som är med i projektet sätts i kontakt med någon som är ny i Kristianstad. Hur ni sen väljer att umgås och upprätthålla kontakten är upp till er.

Högskolan Kristianstad i siffror:
  • Här finns 60 program och 300 kurser
  • HKR har totalt 14 000 studenter som studerar på campus och på distans
  • Det var över 40 000 sökande till höstterminen 2018
  • Fyra av högskolans program har fått högsta möjliga betyg av Universitetskanslersämbetet och rankas som de bästa i landet
  • HKR samarbetar med 130 universitet runt om i världen för utbytesstudier

Högskolan Kristianstad är öppen för alla

På HKR arbetar man aktivt för att överbrygga de glapp som finns i samhället och göra steget till att studera på en högskola lättare att ta - för alla. Det är vanligt att majoriteten av de som studerar på universitet och högskolor i Sverige kommer från akademiska hem, alltså hem där någon av eller båda föräldrarna har en högskole- eller universitetsutbildning.

Näktergalen är ett europeiskt projekt där man sätter ihop högskolestudenter med elever på en grundskola i samma stad. Högskolestudenten blir en mentor för grundskoleeleven och förhoppningen är att man redan i tidig ålder visar en positiv bild av högskolestudier. På sikt hoppas man att detta påverkar snedrekryteringen och gör högskolestudier tillgängliga för alla.

Kristianstad - årets stadskärna 2014

Efter att ha byggt om sitt centrum, skapat en utomhusgalleria och lagt stora summor på att skapa en attraktiv stadskärna utmärktes Kristianstad till Årets stadskärna 2014. Du som kommer till Kristianstad möts av ett intimt centrum med allt du behöver, med imponerande natur runt hörnet. Unesco har utnämnt Vattenriket i Kristianstad till ett biosfärområde. Inom räckhåll finns också en lång och populär kuststräcka.

Du som lockas av ett bubblande kulturliv kommer inte bli besviken på Kristianstad. Här hittar du filmmuseum, konsthall och museum med mycket mera! I stadens nybyggda arenan arrangeras idrottsevenemang och konserter och på somrarna kan du  njuta av livemusik i Tivoliparken. Staden har Sveriges näst största teaterförening och tillsammans med olika samarbetspartners arrangerar de musikal- och teaterupplevelser. Den historieintresserade har också mycket att hämta i Kristianstad då staden anlades redan 1614 och än idag har flera gamla byggnader.

För dig som vill se något annat än Kristianstad går det lätt att ta tåget till Malmö som är Sveriges tredje största stad. Därifrån är det också lätt att ta sig vidare till Köpenhamn om du känner för en längre utfärd.

Är du nyfiken på HKR och vill veta mer? På deras sidor på Studentum.se kan du läsa mer om deras program! 

Till Högskolan Kristianstad


Annonser